Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine omzetgroei voor Home Depot

Kleine omzetgroei voor Home Depot
21 feb 2023 om 12:19

Home Depot heeft in het vierde kwartaal de omzet heel licht zien stijgen na een daling van bijna 6 procent in het derde kwartaal. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Amerikaanse doe-het-zelfbedrijf.

De omzet bedroeg 35,8 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, een bescheiden plus van 0,3 procent. Op vergelijkbare basis daalde de omzet met 0,3 procent. 

In heel het afgelopen boekjaar steeg de omzet overigens met 4,1 procent naar 157,4 miljard dollar, of met 3,1 procent op vergelijkbare basis. De nettowinst steeg van 16,4 naar 17,1 miljard dollar. De winst per aandeel liep op met 7,5 procent naar 16,69 dollar.

Home Depot verwachtte voor het afgelopen boekjaar een vergelijkbare omzetgroei van 3,0 procent en een stijging van de winst per aandeel van ongeveer 5 procent.

Home Depot zal een kwartaaldividend uitkeren van 2,09 dollar per aandeel, een stijging van 10 procent, waarmee het dividend over het hele jaar uitkomt op 8,36 dollar.

Outlook

Voor het nieuwe boekjaar rekent Home Depot op een min of meer vlakke omzetontwikkeling. De winst per aandeel zal met circa 5 procent dalen.

Het aandeel Home Depot lijkt dinsdag 3,1 procent lager te gaan openen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Home Depot

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.