Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street
16 feb 2023 om 12:57

De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een licht lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het rood.

Wall Street sloot woensdag nog hoger, na beter dan verwachte detailhandelsverkopen, wat werd gezien als een teken van economische kracht, maar wat de Federal Reserve er ook toe zou kunnen aanzetten om de rentes te blijven verhogen.

“De Amerikaanse markten kenden een sterke sessie, zelfs toen de detailhandelsverkopen van januari uitkwamen op een stijging van 3 procent. Hoewel dit uitstekend nieuws is voor de Amerikaanse economie, is het slecht nieuws voor degenen die denken dat de Fed de komende maanden het tempo van de renteverhogingscyclus zal vertragen”, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

“Wat je vandaag en in februari ziet gebeuren, is dat je een heleboel verschillende data hebt die beter zijn dan iedereen had verwacht”, aldus marktanalist Ross Mayfield van Baird. “Het laat zien dat de economie goed omgaat met de hogere rentes”, aldus Mayfield.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, cijfers over de woningbouw en bouwvergunningen, de Philadelphia Fed-index en de producentenprijzen.

De euro/dollar noteerde op 1,0694. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0688 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0689 op de borden.

Olie noteerde donderdag vlak.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde voorbeurs 2,4 procent lager, nadat The Wall Street Journal meldde dat het Amerikaanse ministerie van justitie de afgelopen maanden zijn inspanningen heeft opgevoerd om een mogelijke mededingingszaak tegen de iPhone-maker te beginnen.

Cisco steeg voorbeurs 4,0 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers. De Amerikaanse maker van netwerkdiensten, vergadertools en beveiligingssoftware verhoogde zijn outlook voor het hele boekjaar.

Roku won voorbeurs 12,3 procent. De streamingdienst rapporteerde over het vierde kwartaal een meevallend verlies en een beter dan verwachte omzet.

Het aandeel Shopify noteerde voorbeurs 10,2 procent lager. Hoewel het techbedrijf een verrassende winst rapporteerde, was de omzetverwachting zwak.

Zillow steeg 4,9 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Nabeurs komen onder andere Applied Materials en DoorDash met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent hoger op 4.147,60 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 34.128,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 12.070,59 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.