Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting groene opening na inflatiecijfers

Wall Street richting groene opening na inflatiecijfers
14 feb 2023 om 14:51

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een groene opening tegemoet, na het verschijnen van een belangrijk inflatierapport. In aanloop naar de openingsbel in New York noteren de futures op de S&P 500 0,4 procent in de plus.

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten stegen in januari op jaarbasis met 6,4 procent, van 6,5 procent een maand eerder. De kerninflatie koelde af van 5,7 tot 5,6 procent.

In beide gevallen was dit wel licht tegenvallend, want de markt had gerekend op een inflatie van 6,2 procent en een kerninflatie van 5,5 procent.

“Tot nu toe zijn de inflatiecijfers bemoedigend, ondanks het feit dat de cijfers van de afgelopen maand nog steeds ruim boven het streefniveau van de Fed liggen. De markt heeft zich gepositioneerd voor iets minder slecht nieuws vandaag”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Op macro-economisch vlak werd eerder vanmiddag al bekend dat het vertrouwen onder kleine ondernemers in januari is verbeterd. De vertrouwensindex steeg van 89,8 in december naar 90,3.

De euro/dollar handelde na de inflatiecijfers 0,5 procent hoger op 1,0778. WTI-olie is anderhalf procent goedkoper. OPEC stelde in zijn maandrapport de verwachte groeivraag voor olie in 2023 licht opwaarts bij en werd positiever over de economische groei.

Bedrijfsnieuws

De volumes bij Coca-Cola zijn in het vierde kwartaal licht gedaald, terwijl de omzet steeg en iets hoger uitviel dan verwacht. Coca-Cola waarschuwde eerder al dat het stopzetten van de activiteiten in Rusland van invloed zou zijn op de resultaten. De winst per aandeel was conform de verwachting van analisten en de omzet zelfs iets beter. Het aandeel gaat dinsdag een licht hogere opening tegemoet.

Restaurant Brands International, moederbedrijf van onder meer Burger King, schoot in het vierde kwartaal tekort ten opzichte van de marktverwachting. Het bedrijf kondigde ook het een nieuwe CEO aan. Het aandeel noteert voorbeurs ruim 2 procent in de min.

Autoverhuurbedrijf Avis Budget Group wist de verwachtingen in het vierde kwartaal wel te verslaan. Het aandeel stijgt in de voorbeurshandel 2 procent.

Slotstand

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,1 procent op 4.137,29 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 34.245,93 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent hoger op 11.891,79 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers WDP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.