Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street wijzen omhoog

Futures Wall Street wijzen omhoog
26 jan 2023 om 13:16

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet,  in afwachting van economische cijfers en dankzij optimisme over de resultaten van Tesla woensdag nabeurs.
 
Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen. Technologiebeurs Nasdaq lijkt 0,6 procent hoger te gaan openen.

Het vermogen van de beurs om in de loop van de week te herstellen van een eerdere verkoopgolf, stemt beleggers overwegend positief donderdag.

“Er is toenemend vertrouwen dat de economie mogelijk geen recessie nodig heeft om het inflatiemonster te temmen, gezien de aanwezige visie dat de Amerikaanse economie een hogere rente toch wel kan verteren”, aldus SPI Asset Management.

Vanuit technisch perspectief ziet Fundstrat zelfs een kans op een “grotere uitbraak” van de S&P500 en Nasdaq in opwaartse richting.

In Europa stonden de beurzen hoger, terwijl in China, Taiwan en Australië de markten dicht waren voor feestdagen.

Voor de openingsbel komt een voorlopig cijfer voor de Amerikaanse economische groei in het vierde kwartaal naar buiten, en de wekelijkse nieuwe steunaanvragen, die een indicatie geven van de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Ook zijn er de orders voor duurzame goederen.

Na de openingsgong wordt het aantal verkochte nieuwe huizen in december bekendgemaakt, ter indicatie van de woningmarktsituatie.

De olieprijs steeg. Een maart-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 80,77 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,7 procent duurder werd op 86,76 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,0901. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0917 op de borden.

Commerzbank verwacht dat het Amerikaanse groeicijfer de dollar vandaag niet sterk in beweging zal brengen. Volgens ING blijft de euro gesteund door de verwachting van meer renteverhogingen door de ECB, maar kan het lastig worden om de grens van 1,9050 tot 1,1000 te slechten tot de rentebesluiten van de Fed en ECB volgende week.

Bedrijfsnieuws

Chevron steeg 3 procent in de handel voorbeurs, nadat het oliebedrijf woensdagavond een aandeleninkooppprogramma ter waarde van 75 miljard dollar in het vooruitzicht stelde.

IBM verloor voorbeurs bijna 2 procent, na resultaten. De omzet was vlak en het bedrijf gaat 3.900 mensen ontslaan.

Chemiereus Dow heeft in de laatste drie maanden van 2022 flinke tegenwind ervaren en heeft besloten het mes in het personeelsbestand te zetten.  Dit kost 2.000 banen. Het aandeel Dow lijkt 4 procent lager van start te gaan.

Las Vegas Sands zag de omzet in het vierde kwartaal met 11 procent stijgen en liet zich optimistisch uit over 2023. Het aandeel steeg nabeurs 4 procent.

Spijkerbroekenmaker Levi Strauss denkt dat in 2023 de omzet en winst gaan stijgen, nadat in het vierde kwartaal de verwachtingen werden overtroffen. Het aandeel won 6 procent nabeurs.

Tesla blijft mikken op groei, terwijl veel andere technologiebedrijven inkrimpen en mensen ontslaan. De autofabrikant zei woensdag nabeurs voor dit jaar op 1,8 miljoen auto’s te mikken, zonder te zeggen of dit productie of levering betreft. Het aandeel Tesla lijkt bijna 7 procent hoger te gaan openen.

Een nieuwe rechtszaak tegen Google betekent een nieuwe slepende juridische strijd over de regels voor internetreclame, terwijl Google veel concurrentie heeft van TikTok en nieuwe kunstmatig intelligente apps die de aandacht van internetgebruikers fragmenteren. Het aandeel opent vermoedelijk bijna een procent hoger.

Resultaten van American Airlines, Comcast, Mastercard, Sherwin-Williams en Nucor zullen voorbeurs de aandacht hebben van beleggers. Nabeurs volgen Intel en Visa.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag bijna onveranderd, herstellend van een lagere start.
 
De S&P500-index sloot woensdag vlak op 4.016,22 punten. Ook de Dow Jones-index kwam met een slotstand van 33.743,84 punten niet van zijn plaats, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,2 procent prijs gaf op 11.313,36 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.