Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street stabiel

Futures Wall Street stabiel
12 jan 2023 om 13:16

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een stabiele opening tegemoet, wachtend op een inflatiecijfer.
 
Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vrijwel ongewijzigd.

Handelaren nemen geen risicovolle posities in voorafgaand aan een belangrijk Amerikaans inflatiecijfer voor december. “Door optimisme over een daling van de inflatie zijn de rentes op staatsleningen aanzienlijk gedaald en is er meer ruimte voor risicovolle beleggingen om te floreren”, stelde SPI Asset Management.

Volgens Swissquote kan het inflatiecijfer de markt maken of breken. Als het inderdaad zo sterk daalt als voorzien, dan zal de verwachting toenemen dat de Fed in februari de rente met slechts 25 basispunten zal verhogen. Dat kunnen de obligatierentes en de dollar verder omlaag.

“Maar als het inflatiecijfer tegenvalt, dan kan er weer een sterke herprijzing zijn naar een renteverhoging met 50 basispunten”, aldus Swissquote.

Een reeks beleidsmakers van de Fed gaan vandaag commentaar geven op de inflatiecijfers. De boodschap zal dezelfde blijven, verwachten commentatoren.

De olieprijs liep ruim een procent op. Een sterke stijging van de Amerikaanse olievooraden, doordat winterse stormen in Texas de raffinage verstoorden, werd goedgemaakt door optimisme over een toenemende vraag naar energie vanuit China.

Een februari-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 78,44 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,3 procent duurder werd op 83,81 dollar.

De aardgasprijs in Europa is misschien te sterk gedaald, zegt de Zweedse bank SEB. De economen denken dat de TTF-prijs, die nu is gezakt tot 68 euro per megawattuur, weer kan opveren tot rond 100 euro dit kwartaal.

De euro/dollar noteerde op 1,0761. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0756 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bed Bath & Beyond noteerde meer dan 20 procent hoger in de handel voorbeurs, na een stijging van 69 procent op woensdag.

Huizenbouwer KB Home verloor 3 procent na tegenvallende winstcijfers voor het afgelopen kwartaal.  

Marvell Technology is zekerder van zijn zaak over een omzet van 1,4 miljard dollar in het vierde kwartaal. De afwijking is hooguit 3 procent.  

Roku daalde 3,9 procent. Jefferies gaf een adviesverlaging.

Walt Disney stijgt 1,5 procent in de handel voorbeurs. Het bedrijf kan zich opmaken voor een strijd met activistisch belegger Nelson Petz, na mislukte pogingen van de miljardair om in het bestuur te komen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger. De S&P 500 index steeg 1,3 procent tot 3.969,61 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 33.973,01 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent hoger op 10.931,67 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.