Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WeDoctor van Tencent wil naar de beurs – media

WeDoctor van Tencent wil naar de beurs – media
9 jan 2023 om 08:43

Het Chinese internetbedrijf WeDoctor, dat Tencent als investeerder heeft, wil eind april toestemming vragen voor een beursgang. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag.

Het is een nieuw signaal dat Chinese internetbedrijven weer actiever worden op de kapitaalmarkt, nu de autoriteiten in Beijing hun houding lijken te hebben versoepeld.

Het bedrijf uit Hangzhou maakt zich klaar voor een beursgang in de Verenigde Staten of Hongkong in de tweede helft van het jaar, volgens Bloomberg.

Eerdere pogingen van WeDoctor om naar de beurs te gaan mislukten. Het is één van de grotere startups die de Chinese gezondheidszorg wil transformeren met geavanceerde technologie.

Bij een financieringsronde in september vorig jaar, toen één investeerder met steun van de regering van Shangdong 163 miljoen dollar in het bedrijf stak, werd het bedrijf gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar. Sindsdien heeft WeDoctor net als veel andere Chinese bedrijven een flink deel van zijn personeel moeten wegsturen toen de technologiesector onder druk kwam te staan van de autoriteiten.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.