Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell geeft eerste inzicht in kwartaalprestaties

Shell geeft eerste inzicht in kwartaalprestaties
6 jan 2023 om 08:39

Shell heeft vrijdagochtend enkele inzichten gedeeld over de prestaties in het vierde kwartaal. Daaruit bleek ook dat de energiereus in het Verenigd Koninkrijk een extra belasting van circa 2 miljard dollar betaalt.

Bij Integrated Gas behaalde Shell in het vierde kwartaal een productie van 900.00 tot 940.000 vaten per dag. De productie van de Prelude in Australië lag langer stil dan verwacht. De onderliggende operationele kosten worden geschat op 1,2 tot 1,4 miljard dollar.

Bij Upstream lag de productie op 1,825 tot 1,925 miljoen vaten per dag. Hier worden de onderliggende operationele kosten geschat op 2,8 tot 3,3 miljard dollar.

Verder merkte Shell op dat de resultaten bij Marketing lager zullen uitvallen dan in het derde kwartaal, terwijl de resultaten bij de handelstak “significant” lager uitvallen dan in het derde kwartaal. En ook bij de chemietak zullen de resultaten onder druk staan, verwacht Shell.

Daarnaast melde Shell dat door de volatiele marktomstandigheden het werkkapitaal nog lastiger in te schatten is dan normaal. Het bedrijf rekent op een instroom van ongeveer 4 miljard dollar.

De extra belastingen die het Verenigd Koninkrijk oplegt van zogeheten overwinsten voor energiebedrijven kost Shell naar verwachting circa 2 miljard dollar.

Op 2 februari publiceert Shell de kwartaalcijfers. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Royal Dutch Shell

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.