Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening op Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening op Wall Street
29 dec 2022 om 12:40

De Amerikaanse futures wezen donderdag rond het middaguur op een licht hogere opening van Wall Street.
 
Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,5 procent in het groen. De Nasdaq lijkt 0,7 procent hoger van start te gaan.

“Met de sombere prestaties van aandelen en obligaties in 2022, die naar verwachting in 2023 zullen doorzetten, in combinatie met aanhoudende inflatiezorgen, onzekerheid over het Fed-beleid en aanhoudende geopolitieke spanningen, zullen beleggers dit jaar geen kerstcadeautjes ontvangen voor hun portefeuilles”, zei AXS Investments.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden later op de dag.

De euro/dollar noteert op 1,0635. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0608 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0607 op de borden.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalt en olie wordt 1,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg voorbeurs 5,2 procent. Het aandeel sloot woensdag, na een verliesreeks van zeven sessie, met een winst van 3,3 procent. Het aandeel is dit jaar met 68 procent gedaald en de afgelopen drie maanden met ongeveer 61 procent.

Apple noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger, nadat het aandeel woensdag 3,1 procent lager sloot, op het laagste niveau in 18 maanden. De aandelen van de iPhone-maker zijn in december met bijna 15 procent gedaald.

Walt Disney steeg voorbeurs 0,8 procent, nadat het entertainmentconcern bekendmaakte dat ‘Avatar: The Way of Water’ wereldwijd meer dan 1 miljard dollar heeft opgebracht.

Cal-Maine Foods noteerde voorbeurs 5,1 procent lager, nadat het concern over het afgelopen kwartaal een tegenvallende winst rapporteerde, ondanks een omzetverdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,2 procent lager op 3.783,29 punten. De Dow Jones index eindigde 1,1 procent in het rood op 32.875,71 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,4 procent tot 10.213,29 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.