Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: groene AEX

Beursupdate: groene AEX
21 dec 2022 om 11:09

De Amsterdamse beurs noteert woensdagochtend in het groen. De AEX stijgt 0,7 procent naar 701,80 punten.

Sommige analisten denken dat de winsten vanochtend wellicht de aanzet zijn tot een eindejaarsrally, nadat de markten de afgelopen periode ‘oversold’ waren.

Marktanalist Naeem Aslam van Avatrade meent dat koopjesjagers voorzichtig terugkeren naar de markt.

Investment manager Simon Wiersma van ING wees daarbij op de goede cijfers en outlook die Nike dinsdagavond presenteerde. Wellicht dat dit beleggers ervan overtuigt dat de wereldwijde economie er veel minder beroerd voor staat dan velen denken. 

Beleggers moesten het inmiddels stellen met een opdrogende nieuwsstroom.

Vanochtend werd nog bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen blijft aantrekken. En vanmiddag is er nieuws over de Amerikaanse consumenten en de huizenmarkt in de VS.

De euro/dollar noteert op 1,0613 en olie wordt bijna een procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX is Philips de koploper met een koerswinst van 2,8 procent. Philips presenteerde voorbeurs nieuwe testresultaten met zijn beademingsapparatuur voor apneu waar problemen mee waren. Die resultaten lijken te wijzen op weinig risico’s voor de gebruikers van deze apparatuur. De Amerikaanse FDA bestudeert deze data nu.

DSM stijgt 1,7 procent en Unibail-Rodamco 1,6 procent.

Het aantal dalers is eenvoudig op de vingers van één hand te tellen. De verliezen zijn zeer beperkt en alleen IMCD lijdt een verlies van 1,5 procent.

In de AMX zet het herstel van Fugro door. De bodemonderzoeker ging maandag hard onderuit, maar dinsdag en vandaag stijgt de koers weer, hoewel het verlies aan begin van de week daarmee nog niet is goedgemaakt.

Basic-Fit wint 2,5 procent en WDP 1,7 procent. PostNL is de grootste daler, maar met een verlies van slechts 0,2 procent is de daling beperkt.

Bij de kleinere aandelen neemt Majorel de leiding met een stijging van 1,6 procent. NSI wint ook 1,6 procent, terwijl CM.com 2,0 procent inlevert.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.