Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Envipco haalt 15 miljoen euro op

Envipco haalt 15 miljoen euro op
13 dec 2022 om 08:31

Envipco heeft met de uitgifte van nieuwe aandelen 15 miljoen euro opgehaald. Dit meldde de fabrikant van statiegeldmachines dinsdag voorbeurs.

Het bedrijf plaatste ruim 5,6 miljoen nieuwe aandelen tegen een prijs van 2,66 euro. Het aandeel sloot maandag op 2,90 euro, waardoor de korting ruim acht procent bedraagt.

De opbrengst van de private plaatsing wordt onder meer gebruikt voor investeringen in werkkapitaal, R&D en algemene bedrijfsdoeleinden.

De plaatsing richtte zich specifiek op Noorse en internationale institutionele beleggers, aldus Envipco. Bestaande aandeelhouders kregen geen voorkeursrecht op de nieuw uit te geven aandelen.

De uitgifte en de uitsluiting van de gerelateerde voorkeursrechten vereist nog wel goedkeuring tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die Envipco bijeen zal roepen.

Het bedrijf verwacht op basis van steunbetuigingen die het heeft ontvangen, groen licht van de aandeelhouders te krijgen. Daarvoor moet meer dan 75 procent van de bestaande aandeelhouders akkoord gaan.

Mocht deze benodigde 75 procent toch niet worden gehaald, dan zal Envipco bestaande aandelen verkopen van uitlenende aandeelhouders.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.