Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Anglo-American ziet productie volgend jaar weer stijgen

Anglo-American ziet productie volgend jaar weer stijgen
9 dec 2022 om 09:04

Anglo-American verwacht een productiedaling in 2022, maar rekent voor volgend jaar weer op groei. Dit meldde de mijnbouwer vrijdag in een update, waarin ook de verwachtingen voor de komende drie jaar werden afgegeven.

Voor 2022 voorziet Anglo-American een productiedaling van circa 3 procent, terwijl de kosten per eenheid met ongeveer 16 procent stijgen. De investering komen naar verwachting uit op 5,7 miljard dollar, het werkkapitaal tussen de 2,0 en 2,5 miljard dollar.

Anglo American benadrukte voor 2022 de gevolgen van de coronacrisis en de geopolitieke uitdagingen die daarbovenop kwamen, evenals extreme weersomstandigheden en lokale verstoringen. Maar in de tweede jaarhelft verbeterde de situatie operationeel. 

Voor 2023 wordt een productiestijging voorzien van circa 5 procent en een kostenstijging van ongeveer 3 procent. Anglo American denkt 6,0 tot 6,5 miljard dollar te investeren.

Het jaar erop gaat de productie opnieuw met 5 procent omhoog, bij 5,5 tot 6,0 miljard dollar aan investeringen.

In 2025 blijft de productie naar verwachting op het peil van 2024. De investeringen komen naar verwachting uit tussen de 5,0 en 5,5 miljard dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.