Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting groene opening

Wall Street richting groene opening
22 nov 2022 om 14:35

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lichtgroene opening tegemoet. In aanloop naar de openingsbel noteren de futures op de S&P 500 tot 0,4 procent in het groen.

De olieprijzen weten de verliezen van maandag deels weg te poetsen, nadat Saoedi-Arabië ontkende dat het van plan is om samen met de rest van oliekartel OPEC de productie op te voeren.

“Er is teveel drama en valse informatie die zorg voor verwarring bij beleggers”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade, die verwacht dat de olieprijzen wel zeer volatiel zullen blijven.

WTI-olie kost dinsdag ruim 81 dollar en is daarmee anderhalf procent duurder dan maandag, toen de olieprijs kortstondig zo’n 6 procent daalde. 

Verder zijn beleggers in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdagavond verschijnen. Dat is gelijk het richtpunt van een verder weinig spannende handelsweek op Wall Street. Donderdag vieren de Amerikanen Thanksgiving en zijn de beurzen in de VS dicht en vrijdag sluit de handel eerder.

“Wellicht zullen die [notulen] eenzelfde strenge toon hanteren. Maar de markten zullen er naar verwachting niet fel op reageren. Daarvoor zijn er sinds 3 november, de datum van de betreffende bijeenkomst, al te veel nieuwe cijfers naar buiten gekomen die toch voorzichtig wijzen op een lager inflatieniveau”, aldus econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen over de notulen van de Fed.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. De euro/dollar noteert op 1,0262.

Bedrijfsnieuws

De Britse Competition and Markets Authority is een diepgaand onderzoek gestart naar het duopolie van Google en Apple op de markt voor cloud gaming en mobiele browsers. Dit bleek dinsdag uit een melding van de CMA. Apple en Google gaat een licht hogere opening tegemoet.

Zoom Video Communications gaat dinsdag een 9 procent lagere opening tegemoet. De onlinevergaderdienst opende maandag nabeurs de boeken en wist de verwachtingen te verslaan. Ook werd de outlook voor heel het boekjaar verhoogd. De outlook voor het vierde kwartaal viel de markt echter tegen.

De Chinese zoekmachine Baidu schreef in het derde kwartaal rode cijfers, maar het verlies liep wel flink terug, terwijl de omzet steeg. De verbetering van de resultaten was te danken aan kostenbesparingen. De Amerikaanse notering van Baidu lijkt dinsdag licht hoger te openen.

Best Buy heeft ondanks een omzetdaling in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en de outlook voor heel dit jaar verhoogd, nadat deze al tweemaal was verlaagd. Het aandeel noteert voorbeurs tot 8,5 procent in het groen.

Vanavond nabeurs opent HP Inc de boeken.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager gesloten. De S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 3.949,94 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 33.700,28 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 11.024,51 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Apple Inc.
    * *
  • Baidu inc.
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • Van Lanschot Kempen
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.