Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Best Buy verhoogt omzetoutlook

Best Buy verhoogt omzetoutlook
22 nov 2022 om 13:44

Best Buy heeft ondanks een omzetdaling in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en de outlook voor heel dit jaar verhoogd, nadat deze al tweemaal was verlaagd. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse elektronicaretailer.

Best Buy verwacht nu een daling van de vergelijkbare omzet met circa 10 tegen eerder circa 11 procent. Eind juli en na de cijfers over het eerste kwartaal verlaagde Best Buy de outlook juist nog.

De marge voor het operationeel resultaat komt naar verwachting licht boven de 4 procent uit.

Derde kwartaal

De omzet daalde in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 29 oktober, op jaarbasis van 11,9 miljard dollar naar 10,6 miljard dollar. De verwachting van analisten lag op een omzet van net iets meer dan 10,3 miljard dollar.

Op vergelijkbare basis daalde de omzet van Best Buy met 10,4 procent. Vorig jaar was er nog sprake van een plus van 1,6 procent.

De online-verkopen in de Amerikaanse thuismarkt daalden op vergelijkbare basis met 11,6 procent. De online-verkopen zijn goed voor 31,0 procent van de inkomsten in Amerika tegen vorig jaar 31,3 procent.

De nettowinst daalde van 499 miljoen naar 277 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel daalde van 2,08 naar 1,38 dollar. De verwachting van analisten, geraadpleegd door FactSet, lag op 1,03 dollar.

Het aandeel Best Buy noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs in New York 7,7 procent hoger. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.