Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer omzet voor Alstom

Meer omzet voor Alstom
16 nov 2022 om 08:27

Alstom heeft over het afgelopen halfjaar de omzet en de resultaten zien stijgen. Dit bleek uit een update van de Franse multinational woensdag voorbeurs.

Alstom boekte tussen 1 april en 30 september een omzet van 8 miljard euro, goed voor een autonome stijging van 5 procent. Dat was in lijn met de verwachtingen van Alstom.

De nieuwe orders kwamen uit op 10,1 miljard euro, een plus van 4 procent, maar autonoom een afname van 1 procent. Het orderboek van Alstom bedraagt nu krap 86 miljard euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 18 procent naar 397 miljoen euro, terwijl de marge die daar bijhoort met veertig basispunten steeg naar 4,9 procent.

Outlook

Voor het lopende boekjaar rekent Alstom op een aangepaste EBIT-marge van 5,1 tot 5,3 procent en een vrije kasstroom tussen de 100 en 300 miljoen euro.

Het bedrijf bevestigde woensdag verder de doelstellingen voor het boekjaar 2024/2025. De marge moet dan tussen de 8 en 10 procent liggen. En om dat te realiseren wil het bedrijf tot dan een omzetgroei van circa 5 procent per jaar realiseren. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.