Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Adyen blijft favoriet van Bank of America

Beursblik: Adyen blijft favoriet van Bank of America
15 nov 2022 om 16:45

Bank of America handhaaft het koopadvies voor Adyen, met een koersdoel van 2.061 euro. Dat meldde de bank dinsdag in een rapport over IT, betaal- en softwarebedrijven.

Het koersdoel is gebaseerd op een aanname van een netto omzetgroei van 3 procent over de lange termijn en gemiddelde kapitaalkosten van 7,3 procent. De EBIT-marge wordt ingeschat op 65 procent.

De bank houdt er rekening mee dat de volumes zullen groeien en de prijzen kunnen stijgen, waardoor de inschatting behoudend is.

Aan de andere kant kunnen er bijvoorbeeld grote klanten opstappen, kan de reputatie van Adyen deuken oplopen of kan toenemende concurrentie de prijzen onder druk zetten.

Kijkend naar de genoemde sectoren hebben de bedrijven afgelopen jaar weer solide gepresteerd, met meevallende omzetcijfers voor meer dan driekwart van de bedrijven. Bij een aantal bedrijven zag Bank of America signalen dat de vraag afneemt, maar Adyen zit daar niet tussen.

Het hogere renteklimaat is volgens de analisten nu grotendeels ingeprijsd in de aandelenkoersen voor deze sectoren. Bank of America wijst erop dat na de grote kredietcrisis van 2008 en 2009 software-aandelen relatief snel herstelden.

Het aandeel Adyen handelde dinsdag 0,9 procent hoger op 1.556,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.