Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: dollar wacht op Amerikaanse inflatie

Valuta: dollar wacht op Amerikaanse inflatie
10 nov 2022 om 11:26

De euro noteerde donderdag tegen pariteit aan en kan bij een significante afwijking in de kerninflatie van de Verenigde Staten ten opzichte van de verwachtingen vandaag aardig in beweging komen.

“Als de kerninflatie meer daalt dan voorzien, zit je met de euro zo boven een dollarkoers van 1,00”, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. “Andersom is een koers van 0,98 dollar voor een euro niet uit te sluiten”, aldus Van der Meer.

De markt verwacht donderdag over oktober een inflatie van 0,6 procent op maandbasis tegen 0,4 procent in september. De kerninflatie komt naar verwachting op maandbasis uit op 0,5 procent tegen 0,6 procent een maand eerder. Op jaarbasis ligt de verwachting op een inflatie van 7,9 procent tegen 8,2 procent in september. De kerninflatie wordt verwacht uit te komen op 7,9 procent tegen 8,2 procent.

Vrijdag gaat wat Van der Meer betreft de aandacht vooral uit naar de groei van de Britse economie in derde kwartaal.

Naast de Amerikaanse inflatie worden vanmiddag de steunaanvragen gepubliceerd, ingeschat op 220.000 tegen 217.000 een week eerder.

Sprekers zijn vandaag van de Europese Centrale Bank Isabel Schnabel, en van de Federal Reserve van Philadelphia voorzitter Patrick Harker en van New York voorzitter John Williams.

De euro noteerde donderdag 0,4 procent lager op 0,9967 dollar. De Europese munt noteerde 0,7 procent lager op 0,8752 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent en noteerde op 1,1386 dollar.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.