Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
9 nov 2022 om 20:46

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 4 november zijn gestegen met 3,9 miljoen vaten tot 440,8 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 900.000 vaten tot 205,7 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 500.000 vaten tot 106,3 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 92,1 procent. Dat was 90,6 procent een week eerder.

Uit cijfers van het American Petroleum Institute bleek dinsdag laat al dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week met 5,6 miljoen vaten zijn gestegen, terwijl de benzinevoorraden met 2,6 miljoen vaten toenamen. Dit kan er volgens marktvolgers op wijzen dat de economische zwakte de vraag naar brandstof sterker begint te beteugelen dan in de voorgaande weken.

De olie- en gasprijzen zijn de afgelopen sessie gedaald ondanks een verlaging van de outputdoelstelling van OPEC+ en de hoop op minder beperkende coronavirusmaatregelen in China. 

“Tot dusver heeft Beijing geen tekenen afgegeven van versoepeling van de coronavirusgerelateerde beperkingen, die op de energieprijzen drukken”, zei marktanalist Craig Erlam van OANDA.

De decemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 3,5 procent, ofwel 3,08 dollar, lager op 85,83 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.