Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ryanair boekt weer winst

Ryanair boekt weer winst
7 nov 2022 om 07:45

Ryanair heeft in de eerste helft van boekjaar 2023 weer winst geboekt, dankzij een sterk herstel van de passagiersaantallen, maar het herstel voor de rest van het jaar blijft fragiel. Dit merkte de luchtvaartmaatschappij maandagochtend op bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Ryanair waarschuwde dat nieuwe coronavarianten of de oorlog in Oekraïne het verdere herstel in de weg kunnen zitten.

In het afgelopen halfjaar, dat eindigde op 30 september, kwam de nettowinst uit op 1,37 miljard euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geboekt van 48 miljoen euro.

De omzet steeg op jaarbasis dan ook van 2,2 naar 6,6 miljard euro, terwijl de operationele kosten krap 5 miljard euro bedroegen tegen 2,2 miljard euro een jaar eerder.

Ryanair vervoerde 95,1 miljoen passagiers, waar dit een jaar eerder nog 39,1 miljoen waren, bij een bezettingsgraad van 94 procent. In de eerste helft van het fiscale boekjaar 2022 bedroeg de bezettingsgraad nog 79 procent.

De luchtvaarder verwacht dat zowel de passagierscijfers als ticketprijzen sterk bleven in oktober en richting de kerstperiode.

Outlook  

Ryanair verwacht dit jaar 168 miljoen passagiers te vervoeren, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met 166,5 miljoen. De nettowinst, voor bijzondere posten, zal naar verwachting dit jaar uitkomen op 1 miljard tot 1,2 miljard euro.

“Deze voorzichtige outlook zal enorm afhankelijk zijn eventuele gebeurtenissen deze winter”, zo waarschuwde de luchtvaarder.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.