Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Futures wijzen op hogere opening Wall Street
4 nov 2022 om 12:21

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet, terwijl beleggers nog in afwachting zijn van het banenrapport over oktober. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,7 procent in het groen. Technologie-index Nasdaq koerst af op een openingswinst van 0,8 procent.

“Vandaag is een cruciale dag voor de markt”, aldus Naeem Aslam, marktanalist bij AvaTrade, wijzend op het Amerikaanse jobrapport. Niet alleen bepaalt dit rapport de richting op de aandelenmarkt vandaag, maar ook die van het monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve.

Fed-voorzitter Jerome Powell betoogde woensdagavond bij de presentatie van het laatste rentebesluit dat de arbeidsmarkt veel te krap is en de inflatie veel te hoog om het tempo van de renteverhogingen te kunnen afremmen.

Volgens Aslam verwacht de markt dat er in oktober 197.000 banen zijn gecreëerd, tegen 263.000 in september. De werkloosheid zal naar verwachting licht stijgen, van 5,2 naar 5,3 procent, terwijl het gemiddelde uurloon naar verwachting stabiel zal blijven.

Als de banengroei sterker is dan verwacht, zal dit voor een negatieve reactie zorgen op de beurzen. “Dat versterkt het verhaal dat de Fed de rente misschien verder moet verhogen dan we hadden verwacht”, aldus Kiran Ganesh, strateeg bij UBS Global Wealth Management. Goed nieuws wordt daarmee slecht nieuws, legt Ganesh uit.

Verder lijkt het een rustige handelsdag te worden, met het grootste deel van het cijferseizoen in de VS inmiddels achter de rug. 

De euro/dollar noteerde op 0,9792. Olie werd ruim 3 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Starbucks presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht. De nettowinst daalde van 1,76 miljard naar 878 miljoen dollar, maar de aangepaste winst per aandeel van 0,81 dollar was beter dan de 0,72 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden. Het aandeel Starbucks lijkt bijna 5 procent hoger te gaan openen.

DoorDash presteerde in het afgelopen kwartaal ook beter dan verwacht en de door de maaltijdbezorger afgegeven outlook voor het huidige kwartaal oogt eveneens sterk. Vermoedelijk opent het aandeel 13 procent hoger.

GoPro had in het derde kwartaal last van de sterke dollar. Het abonnomentenmodel deed het goed. Het aandeel opent naar verwachting 9 procent in het rood.

Coinbase heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet zien halveren en verwacht dat de tegenwind volgend jaar niet alleen zal aanhouden, maar ook zal intensiveren. De openingsindicatie voor de cryptospecialist is evenwel positief.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde donderdag 1,1 procent tot 3.719,89 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent op 32.001,25 punten en de Nasdaq sloot 1,7 procent in de min bij een stand van 10.342,94 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.