Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: banenrapport blijft ondersteunend aan beleid Fed

Beursblik: banenrapport blijft ondersteunend aan beleid Fed
4 nov 2022 om 14:07

De Amerikaanse banen- en loongroei in oktober ondersteunt het rentebeleid van de Federal Reserve nog altijd. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

“De banengroei en de loonstijging is naar ons idee nog geen aanleiding voor de Fed om het huidige verkrappingsbeleid te matigen”, aldus de analist.

Er kwamen in oktober 261.000 banen bij, beduidend meer dan de 205.000 banen waarop de markt had gerekend. De werkloosheid steeg van 3,5 naar 3,7 procent, terwijl het gemiddeld uurloon met 0,12 dollar steeg. Een maand eerder was dit ook 0,10 dollar.

“Het werkloosheidspercentage is het resultaat van een enquête onder huishoudens”, aldus de analist. “Daarmee is het wat ons betreft niet een keiharde maatstaf waarmee de stand van zaken van de Amerikaanse banenmarkt kan worden beoordeeld”, aldus Marey.

De analist zag vrijdag over oktober een redelijk evenwichtige verdeling van de banengroei over de diverse sectoren. “Als het rapport van vandaag wordt vergeleken met het ADP-rapport over oktober van afgelopen woensdag dan viel in dit laatste rapport de stevige bijdrage van de horeca aan de groei op, terwijl in het rapport van vandaag deze sector goed is voor een groei van 35.000 banen”, aldus Marey.

De euro noteerde vrijdagmiddag kort na de publicatie van het banenrapport op 0,9792 dollar, een stijging met 0,4 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ebusco

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.