Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs daalt

Olieprijs daalt
3 nov 2022 om 19:45

De olieprijs is donderdag gedaald. Bij een settlement van 88,17 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,0 procent goedkoper. 

“De markt is de uitkomst van het rentebesluit [van de Federal Reserve] aan het verwerken”, concludeerde grondstoffenstrateeg Warren Patterson van ING.

De Amerikaanse centrale bank verhoogde de rente woensdagavond opnieuw met 75 basispunten en Fed-voorzitter Jerome Powell gaf aan de rente waarschijnlijk in een iets lager tempo te gaan verhogen, maar dat de rentepiek mogelijk hoger zal liggen dan verwacht.

“Het tempo van de renteverhogingen gaat omlaag, maar het eindniveau van de beleidsrente wordt waarschijnlijk hoger”, zei investment manager Simon Wiersma van ING.

De opmerkingen van de Fed versterken de recessievrees en drukken de vooruitzichten voor de vraag naar olie. En de dollar kreeg een ‘boost’ na het rentebesluit, wat ook ongunstig is voor de vraag naar olie.

Toch wees Tyler Richey van Sevens Report Research erop dat de olieprijs de afgelopen weken een stijgende trend vertoont.

“De onzekere wereldwijde economische vooruitzichten, en meer specifiek de toenemende zorgen over een recessie, houden de WTI-prijzen voorlopig beperkt tot de lage 90 dollar”, aldus de marktkenner, maar een krap aanbod kan zorgen voor een “opwaartse beweging naarmate we het einde van het jaar naderen”, aldus Richey.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.