AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 31 oktober 2022 18:54

Wall Street koerst af op lager slot

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Alphabet (Google), Amazon.com, Dow Inc., Eli Lilly & Co, Meta Platforms, NXP,

De Amerikaanse beurzen noteerden maandag lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 3.876,51 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 32.765,79 punten en de Nasdaq noteerde 0,9 procent lager op 11.001,35 punten.
    
De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden maandag lager aan het begin van een nieuwe drukke week met onder meer een tsunami aan bedrijfscijfers, het rentebesluit van de Federal Reserve en het Amerikaans banenrapport.

De Dow sloot de vrijdagsessie sinds het begin van de maand 14,4 procent hoger af, waarmee de index lijkt af te stevenen op zijn beste maand sinds januari 1976 en de beste oktober ooit.

"Vorige week waren er genoeg redenen voor aandelen om onderuit te gaan: reuzen als Alphabet en Meta Platforms stelden teleur en daalden met dubbele cijfers, de PCE-inflatie, een voorkeursmaatstaf voor inflatie van de Fed, kwam uit op 5,15 procent, tegen 4,89 procent in augustus en China stelde verdere lockdowns in", zei marktanalist Tom Lee van Fundsstrat.

"Toch is de S&P 500 erin geslaagd om op weekbasis 4 procent te stijgen, waardoor de totale winst in twee weken uitkwam op 12 procent. De meest interessante conclusie is naar onze mening dat de consensus, ondanks de marktwinsten, nog negatiever is geworden", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de economische activiteit in de regio Chicago in oktober iets harder is gekrompen dan een maand eerder. De index daalde van 45,7 in september naar 45,2 in oktober.

De euro/dollar noteerde op 0,9878. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9907 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 0,9963 op de borden. 

Olie noteerde maandag tot 2,7 procent lager.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd: een tweetal inkoopmanagersindices voor de industrie over oktober en het aantal openstaande vacatures in de VS in september.    

Bedrijfsnieuws

Maandag nabeurs publiceert halfgeleiderbedrijf NXP de resultaten. Dinsdag volgen techbedrijven Uber en AMD, en farmaciebedrijven Eli Lilly en Pfizer.

Teleurstellende cijfers van giganten als Alphabet, Amazon en Meta Platforms zorgden vorige week voor druk, hoewel de Nasdaq Composite na een herstel op vrijdag op weekbasis toch hoger eindigde. Google-moederbedrijf, Alphabet, noteerde maandag 1,5 procent lager, Amazon verloor 1,4 procent, terwijl Meta Platforms 6,2 procent lager noteerde.

Emerson Electric verkoopt een meerderheidsbelang in zijn klimaattechnologiebedrijf aan Blackstone voor een waardering van 14 miljard dollar. Blackstone zou een belang van 55 procent krijgen. Het aandeel daalde 0,2 procent. Sinds het begin van de maand steeg het al bijna twintig procent. Blackstone verloor 1,5 procent.

Staalbedrijven in de Verenigde Staten kampen met de laagste staalprijzen in twee jaar tijd. De winst daalt hierdoor, maar op termijn zal dit ook weer in de kosten zichtbaar worden.


De koers van het aandeel Alphabet (Google) noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Amazon.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Meta Platforms noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NXP noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

februari 4, 2023

Dit is waarom de beurs omhoog schoot na de speech van Jerome Powell

februari 3, 2023

Index bullen op stoom – 03feb23

februari 3, 2023

Shell, ING, Meta, Philips, Adyen, BESI, Sligro & Air France-KLM | DeAandeelhouder Podcast Afl. 109

februari 3, 2023

Rivian nekt Amazon en Ford | 3 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

 • 08:00

  Big Tech: Big Miss

 • 17:02

  LYNX Beursflash | Aandeel Meta: Zuckerberg zet in op kostenefficiëntie

 • 08:16

  Knalgroene beurzen na Fed-meeting + cijferregen

 • 10:33

  ETF van de week: SPDR S&P US Financials Select Sector UCITS ETF (ZPDF)

 • 08:09

  Fed zet inflatiestrijd door, renteverhoging van 0,25% verwacht

 • 08:13

  Europees economisch sentiment trekt aan en beurs in standby-modus voor rentebesluiten

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
03 feb 11:25 Albert Jellema

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!

02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International