Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse detailhandel zet meer om ondanks lagere volumes

Nederlandse detailhandel zet meer om ondanks lagere volumes
31 okt 2022 om 07:21

De Nederlandse detailhandel heeft in september meer omgezet, maar ook nu bij dalende volumes. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In september steeg de omzet met 5,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de verkoopvolumes met 3,5 procent afnamen. 

In augustus steeg de omzet nog met 2,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de verkoopvolumes toen ook afnamen. In juli steeg de omzet met 5,1 procent en in juni met 0,7 procent.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in september. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,9 procent hoger dan in september 2021.

De online omzet was in september 5,7 procent hoger dan in september 2021. In augustus was nog sprake van een lichte daling.

De omzet van de non-foodwinkels steeg in september met ruim zeven procent. Het verkoopvolume was echter 2,9 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 8,7 procent hoger, terwijl die van de speciaalzaken 2 procent lager was.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.