AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 28 oktober 2022 16:16

Correctie: Wall Street koerst af op lagere opening

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Amazon.com, Chevron, Dow Inc., Exxon Mobil, Intel Corp, Twitter, Twitter Inc.,

De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood. De Nasdaq lijkt 0,7 procent lager te gaan openen.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de neerwaartse trend van donderdag voort, toen de Nasdaq ook al stevig onder druk stond door tegenvallende resultaten van techgiganten.
 
Ondanks waarschuwingen, schrikt de markt nog altijd van tegenvallers, zei marktanalist Sophie Lund-Yates van Hargreaves Landsdown.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Amerikaanse kernprijzen in september net zo hard zijn gestegen als een maand eerder. De PCE kernprijsindex steeg met 0,5 procent op maandbasis. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 5,1 procent, een stijging ten opzichte van de 4,9 procent in augustus.

Tevens werd bekend dat de inkomens van Amerikanen in september op maandbasis met 0,4 procent zijn gestegen, terwijl de uitgaven met 0,6 procent toenamen.  

Later op de dag verschijnen de aanstaande woningverkopen en het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 0,9964. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 0,9964 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 0,9962 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,1 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Chevron noteerde voorbeurs 2,1 procent hoger. De energiereus presteerd het afgelopen kwartaal beter dan verwacht. Chevron boekte een nettowinst van 11,2 miljard dollar, ofwel 5,78 dollar per aandeel, in vergelijking met 6,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 49 procent tot 66,6 miljard dollar.

Sectorgenoot Exxon Mobil steeg voorbeurs 2,2 procent. Exxon Mobil boekte in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet en presteerde ook beter dan verwacht. Exxon Mobil realiseerde een nettowinst van 19,7 miljard dollar, in vergelijking met 17,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Op gecorrigeerde basis bedroeg de winst per aandeel 4,45 dollar. Dat was 4,14 dollar een jaar eerder.

Colgate-Palmolive heeft de omzetoutlook voor dit jaar aangescherpt, na in het afgelopen kwartaal een iets hogere omzet te hebben geboekt, waarbij de nettowinst flink steeg. Het aandeel verloor 1,3 procent.

Amazon noteerde voorbeurs 13,5 procent lager, nadat de e-commercereus donderdag laat met een teleurstellende outlook kwam. Voor het vierde kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 0 tot 4,0 miljard dollar en een omzet van 140 tot 148 miljard dollar. De markt rekende op een operationele winst van 5 miljard dollar in het vierde kwartaal en een omzet van 155,1 miljard dollar.

Apple heeft in het afglopen kwartaal hogere resultaten behaald, waarbij de verkoop van iPhones toenam, maar niet zoveel als verwacht. Het aandeel steeg voorbeurs 0,7 procent.

Intel won voorbeurs 7,8 procent, nadat de Amerikaanse chipreus donderdag nabeurs de outlook verlaagde. Intel gaat flink kosten besparen nu de macro-economische tegenwind aanhoudt.

Twitter steeg 2,7 procent, na het nieuws dat Elon Musk de overname van het socialmediabedrijf heeft afgerond. CEO Parag Agrawal en CFO Ned Segal zijn naar verluidt al ontslagen. Zij moesten direct na hun ontslag het hoofdkantoor van Twitter verlaten. En Musk zou van plan zijn om een grootschalige reorganisatie door te voeren, waardoor nog veel meer personeelsleden het bedrijf zullen moeten verlaten. Het aandeel Twitter verdwijnt vandaag van de beurs.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent lager op 3.807,30 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 32.033,28 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 10.792,67 punten.

Correctie: om titel artikel te corrigeren


De koers van het aandeel Amazon.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Chevron noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Exxon Mobil noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Intel Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell, Correctie


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…