AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 28 oktober 2022 19:48

Apple beloond voor cijfers op felgroen Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Amazon.com, Apple Inc., Chevron, Dow Inc., Exxon Mobil, Twitter, Twitter Inc.,

De Amerikaanse beurzen noteren vrijdag flink hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 wint 2,1 procent op 3.885,07 punten, de Dow Jones index stijgt 2,3 procent op 32.772,59 punten en de Nasdaq noteert 2,4 procent in de plus bij een stand van 11.048,84 punten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets noemt het "ietwat verrassend" dat de teleurstelling over de cijfers van Amazon en Apple donderdagavond vandaag geen negatief effect heeft op Wall Street.

Apple is volgens analist Dan Ives van Wedbush wel "het enige lichtpuntje" in wat een vreselijke week is voor big tech. 

Toch liggen de drie grote indexen op koers voor mooie weekwinsten. En de Dow is bezig aan zijn sterkste oktobermaand ooit, volgens marktkenners.

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de Amerikaanse kernprijzen in september net zo hard zijn gestegen als een maand eerder. De PCE kernprijsindex steeg met 0,5 procent op maandbasis. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 5,1 procent, een stijging ten opzichte van de 4,9 procent in augustus. Er was een stijging tot 5,2 procent verwacht.

Tevens werd bekend dat de inkomens van Amerikanen in september op maandbasis met 0,4 procent zijn gestegen, terwijl de uitgaven met 0,6 procent toenamen. Dat was beter dan verwacht.

Volgens Brad Conger van Hirtle, Callaghan & Co verandert er met de inflatiedata weinig aan de verwachting dat de Federal Reserve mogelijk spoedig op de pauzeknop drukt.

De FedWatch Tool van CME geeft nu aan dat de markt in meerderheid verwacht dat de rente in december met 50 basispunten wordt verhoogd. Volgende week zal de Fed de rente vermoedelijk met 75 punten verhogen.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert vrijdag op 4,00 procent.

Verder is het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in oktober iets harder gestegen, terwijl de aanstaande huizenverkopen in september met ruim 10 procent zijn gedaald en op jaarbasis met 31 procent.

Hewson noemt de huizenverkopen zorgwekkend. "Het onderstreept hoeveel schade de hoge rentes de Amerikaanse woningmarkt toebrengen", aldus de marktanalist.

De euro/dollar noteert vrijdagavond op 0,9941. WTI-olie kost 87,50 dollar en is daarmee bijna 2 procent goedkoper dan donderdag.

Bedrijfsnieuws

Chevron noteert bijna een procent hoger. De energiereus presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht. Chevron boekte een nettowinst van 11,2 miljard dollar, ofwel 5,78 dollar per aandeel, in vergelijking met 6,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 49 procent tot 66,6 miljard dollar.

Sectorgenoot Exxon Mobil wint 2,5 procent. Exxon Mobil boekte in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet en presteerde ook beter dan verwacht. Exxon Mobil realiseerde een nettowinst van 19,7 miljard dollar, in vergelijking met 17,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Op gecorrigeerde basis bedroeg de winst per aandeel 4,45 dollar. Dat was 4,14 dollar een jaar eerder.

Colgate-Palmolive heeft de omzetverwachting voor dit jaar aangescherpt, nadat in het afgelopen kwartaal een iets hogere omzet werd geboekt, terwijl de nettowinst flink steeg. Het aandeel wint een procent.

Amazon gaat ruim 8 procent lager, nadat de e-commercereus donderdag laat met een teleurstellende outlook kwam. Voor het vierde kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 0 tot 4,0 miljard dollar en een omzet van 140 tot 148 miljard dollar. De markt rekende op een operationele winst van 5 miljard dollar in het vierde kwartaal en een omzet van 155,1 miljard dollar.

Apple heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald, waarbij de verkoop van iPhones toenam, maar niet zoveel als verwacht. De techreus gaf geen outlook af maar analisten houden vertrouwen in het bedrijf. Het aandeel stijgt ruim 8 procent.

Intel wint 10 procent, nadat de winst afgelopen kwartaal hoger uitkwam dan verwacht. De outlook werd wel verlaagd en de chipreus gaat flink kosten besparen nu de macro-economische tegenwind aanhoudt.

Twitter wint 2,5 procent, na het nieuws dat Elon Musk de overname van het socialmediabedrijf heeft afgerond. CEO Parag Agrawal en CFO Ned Segal zijn naar verluidt al ontslagen. Zij moesten direct na hun ontslag het hoofdkantoor van Twitter verlaten. En Musk zou van plan zijn om een grootschalige reorganisatie door te voeren, waardoor nog veel meer personeelsleden het bedrijf zullen moeten verlaten. Het aandeel Twitter verdwijnt vandaag van de beurs.


De koers van het aandeel Amazon.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Apple Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Chevron noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Exxon Mobil noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

februari 7, 2023

Aandelen Apple: Cijfers vallen tegen, maar wat nu?

februari 7, 2023

Baidu start chatbot ERNIE| 7 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 6, 2023

Flink opwaarts potentieel voor euro/dollar

februari 6, 2023

AKZO Koopkans bij wit – 06feb23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:24

  Alle ogen gericht op Jerome Powell

 • 11:28

  Rising wedge voor AEX index?

 • 08:40

  Beurzen beginnen lager aan nieuwe week

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

 • 08:00

  Big Tech: Big Miss

 • 17:02

  LYNX Beursflash | Aandeel Meta: Zuckerberg zet in op kostenefficiëntie

 • 08:16

  Knalgroene beurzen na Fed-meeting + cijferregen

 • 10:33

  ETF van de week: SPDR S&P US Financials Select Sector UCITS ETF (ZPDF)

 • 08:09

  Fed zet inflatiestrijd door, renteverhoging van 0,25% verwacht

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
07 feb 09:39 Bas Heijink

Einde van de AEX rally?

06 feb 16:28 Redactie

Dubbele indicatie nieuwe bull market

03 feb 11:25 Albert Jellema

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!