AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM donderdag, 27 oktober 2022 19:26

Wall Street kleurt overwegend rood

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Alphabet (Google), Amazon.com, Caterpillar, Dow Inc., Honeywell, Twitter, Twitter Inc.,

De Amerikaanse beurzen noteren donderdag overwegend lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalt 0,2 procent op 3.823,07 punten, de Dow Jones index stijgt 1,0 procent op 32.175,59 punten en de Nasdaq noteert 1,2 procent in de min bij een stand van 10.839,84 punten.
 
Koersdalingen van technologiebedrijven trokken de beurzen woensdag al omlaag, na teleurstellende resultaten van Alphabet en Microsoft.

Grote techbedrijven hadden de veilige haven moeten zijn voor beleggers, maar handelaren zijn er nu achter dan de hoge waarderingen deze aandelen kwetsbaar maken voor tekenen van structurele of cyclische problemen.

"Het besef is gekomen dat de macht van grote techbedrijven niet immuun is voor een vertraging", zei Susannah Streeter van Hargreaves Lansdown.

Beleggers vestigen hun hoop nu op Apple, dat nabeurs met resultaten komt, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Ook Amazon opent nabeurs de boeken, net als Intel. In de reguliere handel staan de drie zwaargewichten donderdag onder druk.

Op macrovlak was er aandacht voor bbp-cijfers uit de VS. De Amerikaanse economie bleek in het derde kwartaal met 2,6 procent gegroeid. Economen hadden gerekend op een stijging van 2,3 procent.

De orders voor duurzame goederen liepen in september met 0,4 procent op, na een stijging van 0,2 procent in augustus. Economen rekenden op een plus van 0,7 procent.

De steunaanvragen in de VS liepen met een bescheiden 3.000 op vorige week.

De olieprijs stijgt donderdagavond 1,5 procent. De Amerikaanse tienjaarsrente is gedaald tot 3,94 procent.

De euro/dollar noteert donderdagavond op 0,9985, na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Zoals verwacht verhoogde de ECB de rente met 75 basispunten.

Bedrijfsnieuws

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft woensdagavond de tweede omzetdaling op rij bekendgemaakt. De omzet daalde ruim 4 procent tot 27,7 miljard dollar. Het aandeel verliest 22 procent.

De overname van Twitter door Elon Musk is nabij. Banken zijn begonnen met het overmaken van 13 miljard dollar aan contanten. Musk koopt het social mediabedrijf voor 44 miljard dollar. Woensdag bezocht Musk het hoofdkantoor van Twitter al. Twitter stijgt een procent.

Honeywell heeft de resultaten in het derde kwartaal hoger zien uitvallen dan verwacht en verhoogde nog eens de outlook voor 2022. Het aandeel Honeywell stijgt bijna 5 procent.

Ook Merck verhoogde de outlook, na een beter dan verwacht derde kwartaal. Het aandeel wint 2 procent.

Caterpillar heeft ook in het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen van Wall Street overtroffen en zette zelfs een recordwinst in de boeken. Het aandeel Caterpillar wint 8,5 procent.

McDonald’s heeft de analistenverwachtingen voor het derde kwartaal weten te kloppen, ondanks dat de winst en de omzet daalden. Het aandeel McDonald’s stijgt ruim 3 procent.

Ford stopt met het geautomatiseerde rijden als project, wat wijst op de financiële zwakte van de autofabrikant vergeleken met stadgenoot General Motors. Ford schrijft 2,7 miljard dollar af op zijn Argo-project. Het aandeel wint toch 2,5 procent nadat de autofabrikant aangaf een winstverbetering te verwachten in het vierde kwartaal.

Comcast heeft miljarden afgeschreven op zijn betaaltelevisiedienst Sky en kende een omzetdaling in het derde kwartaal door een vertraging in het mediasegment. Afgezien van de afwaardering en enkele andere bijzondere posten, was er een nettowinst van 4,2 miljard dollar, of 0,96 dollar per aandeel. Dit was beter dan de analistenverwachting van 3,5 miljard of 0,90 dollar per aandeel. Het aandeel stijgt 4,5 procent.

Mastercard heeft in het derde kwartaal meer winst behaald, dankzij hogere inkomsten, hoewel de dure dollar de omzetstijging wel drukte. Het aandeel daalt licht.


De koers van het aandeel Alphabet (Google) noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Amazon.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Caterpillar noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

februari 4, 2023

Dit is waarom de beurs omhoog schoot na de speech van Jerome Powell

februari 3, 2023

Index bullen op stoom – 03feb23

februari 3, 2023

Shell, ING, Meta, Philips, Adyen, BESI, Sligro & Air France-KLM | DeAandeelhouder Podcast Afl. 109

februari 3, 2023

Rivian nekt Amazon en Ford | 3 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

 • 08:00

  Big Tech: Big Miss

 • 17:02

  LYNX Beursflash | Aandeel Meta: Zuckerberg zet in op kostenefficiëntie

 • 08:16

  Knalgroene beurzen na Fed-meeting + cijferregen

 • 10:33

  ETF van de week: SPDR S&P US Financials Select Sector UCITS ETF (ZPDF)

 • 08:09

  Fed zet inflatiestrijd door, renteverhoging van 0,25% verwacht

 • 08:13

  Europees economisch sentiment trekt aan en beurs in standby-modus voor rentebesluiten

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
03 feb 11:25 Albert Jellema

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!

02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International