Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: positief derde kwartaal Unilever

Beursblik: positief derde kwartaal Unilever
27 okt 2022 om 09:48

Unilever heeft een positief derde kwartaal achter de rug, waarin het de hogere kosten wist door te berekenen aan consumenten. Dit oordeelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

Unilever liet volgens Watson een goede onderliggende omzetgroei zien van 10,6 procent, aangejaagd door 12,5 procent hogere prijzen en ondanks een volumekrimp van 1,6 procent. ING mikte vooraf op een onderliggende omzetgroei van 10,2 procent, terwijl de consensus een groei van 8,0 procent voorzag.

“De volumedaling is niet zo fors als de 2,6 procent waarop de consensus mikte”, aldus de analist. “Dus al met al heeft Unilever een positief derde kwartaal achter de rug, waardoor de outlook omhoog kon.” 

Unilever verwacht dit jaar een onderliggende omzetgroei te realiseren van meer dan 8 procent tegen de eerdere verwachting van meer dan 6,5 procent.

Wel blijft de inflatie een uitdaging in 2023, zo voorziet Unilever, waarbij de grondstoffeninflatie een impact zal hebben van 2 miljard euro in de eerste helft van volgend jaar, aldus Watson. Voor de tweede helft van dit jaar wordt gerekend op een impact van 2,5 miljard euro.

Verder werd het dividend gehandhaafd, zo merkte Watson op.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg vanochtend met 0,1 procent tot 44,67 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.