Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nasdaq opent stevig in het rood

Nasdaq opent stevig in het rood
26 okt 2022 om 13:03

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, na slecht ontvangen resultaten van Google, Microsoft en Texas Instruments nabeurs.  

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,7 procent in het rood. Technologiebeurs Nasdaq koerst af op een daling van zelfs 1,5 procent.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, meldde minder sterke groei van de advertentie-inkomsten.

“Deze bedrijven zijn erg belangrijke barometers voor de advertentiemarkt en de stroom van goederen en diensten”, zei Fahad Kamal van Kleinwort Hambros. “Als de groei van de reclames afneemt, dan draagt dat bij aan de vrees voor lagere bedrijfswinsten.”

Ook sectorgenoten daalden mee op de negatieve marktreacties op de resultaten van de technologiereuzen, met name Google-moederbedrijf Alphabet en Microsoft. Amazon.com, Facebook-eigenaar Meta en Snap daalden meer dan 3 procent in de handel voorbeurs.

Apple zal donderdag nabeurs de cijfers bekendmaken.

De olieprijs steeg licht. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 84,92 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 91,38 dollar.  

Economisch nieuws is er woensdag over de nieuwe woningverkopen in september en de wekelijkse olievoorraden later op de dag.

De euro/dollar noteerde weer boven pariteit, op 1,0019, na een sterk herstel in de afgelopen dagen. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 0,9966 op de borden. Wermuth Asset Management denkt dat de euro verder omhoog kan, nu de markt erop rekent dat het verschil in de monetaire beleidsrente tussen de VS en eurozone kleiner zal worden.

Cryptomunten zijn ook weer in trek. Een bitcoin kost weer ruim meer dan 20.000 dollar.

Bedrijfsnieuws

Alphabet, Microsoft, Texas Instruments en Visa publiceerden dinsdag nabeurs resultaten.

Google-moederbedrijf Alphabet boekte een omzetgroei van 6 procent, de traagste omzetgroei in twee jaar tijd, door druk op de inkomsten uit online-advertenties. Het aandeel opent naar verwachting 6 procent lager.  

Microsoft zag de omzetgroei bij zijn cloudbedrijf Azure vertragen tot 35 procent. Het aandeel dreigt ook meer dan 6 procent in het rood te openen.

Texas Instruments verloor nabeurs 5 procent aan waarde, nadat de outlook voor de winst in het vierde kwartaal tegenviel. Het bedrijf rekent op 1,83 tot 2,11 dollar per aandeel en analisten gingen uit van 2,23 dollar.

Creditcardreus Visa meldde dinsdag nabeurs aanhoudend sterke consumptieve uitgaven en verhoogde het dividend met 20 procent. De topman van Visa merkte wel op enige onzekerheid bij de consument op de korte termijn te zien.

Woensdag volgen onder meer Boeing, Kraft Heinz, Mastercard en Meta Platforms met resultaten.

Slotstanden

Wall Street eindigde dinsdag in het groen. De S&P 500 sloot 1,63 procent hoger op 3.859,11 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 2,25 procent tot 11.11912 punten en de Dow Jones-index werd 1,07 procent meer waard op 31.836,74 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.