Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tesla verlaagt prijzen in China met 9 procent – media

Tesla verlaagt prijzen in China met 9 procent – media
24 okt 2022 om 09:27

Tesla heeft de prijzen voor het instapmodel van zijn Model 3 en Model Y auto’s met 9 procent verlaagd, na eerdere prijsverhogingen, omdat de kosten zijn gedaald, terwijl de vraag dreigt af te nemen in de grootste automarkt ter wereld. Dat meldde persbureau Reuters maandag.

Volgens Reuters zegt Tesla dat de prijzen zijn aangepast omdat de capaciteitsbenutting van de fabriek in Shanghai is verbeterd, en de aanvoerketen is gestabiliseerd, waardoor de maakkosten zijn gedaald. Tesla en andere autofabrikanten hebben hun prijzen eerder dit jaar al een aantal keer verhoogd, vanwege stijgende prijzen van grondstoffen.

CEO Elon Musk van Tesla zei vorige week dat “een soort recessie” gaande is in China en Europa en dat Tesla zijn doelstelling voor het aantal geleverde auto’s dit jaar niet zou halen.

Volgens de China Merchants Bank International wijst de prijsverlaging bij Tesla op toenemende concurrentie voor fabrikanten van elektrische auto’s. Verwacht wordt dat de omzet in dit segment van de autobranche volgend jaar daalt. Sinds augustus waarschuwt de bank al voor een prijsoorlog.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Tesla Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.