Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: hogere winst Alphabet verwacht

Beursblik: hogere winst Alphabet verwacht
24 okt 2022 om 14:45

Alphabet heeft in het derde kwartaal van 2022 vermoedelijk een hogere winst behaald dan in de drie maanden ervoor, maar ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder lijkt de winst lager uit te gaan vallen.

“Nu de aandelen van Alphabet op het laagste niveau in 18 maanden staan, is er een toenemende bezorgdheid dat de mondiale vertraging zal leiden tot een daling van de advertentie-inkomsten”, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets, die verder wijst op de aangepaste privacy regels van Apple, die vorig jaar werden gewijzigd, en de advertentie-inkomsten van social mediabedrijven negatief hebben beïnvloed.

Zo rapporteerde Snap vorige week nog een stevig verlies in het derde kwartaal, onder meer als gevolg van de uitdagende advertentiemarkt.

Toch vielen de cijfers over het tweede kwartaal van Google-moeder Alphabet mee, aldus Hewson, waarbij de omzet met 69,7 miljard dollar maar net onder verwachting was en de opbrengsten uit advertenties uitkwamen op 56,3 miljard dollar, wat in lijn was met de analistenconsensus.

“Als marktleider zou een grote misser zorgwekkend zijn geweest, dus het feit dat de cijfers stand hielden, was bemoedigend. Dit weerhield de aandelen er echter niet van om de afgelopen weken te dalen”, aldus Hewson.

De marktconsensus rekent op een winst per aandeel van 1,26 dollar, tegenover 1,21 dollar in het tweede kwartaal van 2022. In het derde kwartaal van 2021 kwam de winst per aandeel uit op 27,99 dollar, maar Alphabet voerde in juli dit jaar een 20 voor 1-aandelensplitsing door. Omgerekend zou dit in het derde kwartaal vorig jaar een winst zijn geweest van circa 1,40 dollar.

Alphabet opent dinsdag nabeurs de boeken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alphabet (Google)

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.