Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN
24 okt 2022 om 08:45

Berenberg heeft het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,40 naar 3,00 euro, in aanloop naar de kwartaalcijfers vanwege de hogere kosten van energie en rente die het resultaat en de kasstroom van telecombedrijven drukken. Dat blijkt maandag uit een analistenrapport.

KPN is overigens beter bestand tegen de prijsdruk dan sectorgenoten, volgens Berenberg, gezien de goede gezondheid van de Nederlandse telecommarkt en de regulering van de glasvezeltarieven, die zekerheid biedt, hoewel de voordelen daarvan nog moeten blijken.

De analisten verwachten dat de doelstellingen van KPN voor dit jaar met gemak zullen worden gehaald, terwijl de doelen voor 2023 beperkt zullen worden aangepast, zonder dat het dividendrendement van 8 procent in gevaar komt.

De Nederlandse telecommarkt groeit weer, dankzij sterke inkomsten uit mobiele diensten terwijl oude risico’s van de vaste zakelijke lijn zijn afgebouwd.

De trend zal verder verbeteren, denkt Berenberg, omdat de hoge inflatie kan worden doorberekend aan de klant via prijsverhogingen.

Met zijn hoge aandeelhoudersrendement en winstgroei van circa 5 procent blijft KPN een uitblinker in de sector, volgens de analisten.

Het aandeel KPN sloot maandag op 2,70 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.