AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM zondag, 23 oktober 2022 10:18

Enorm drukke week met cijfers blue chips

In dit artikel vind u onder andere informatie over: AB Inbev, Apple Inc., Asm International, Basic-Fit, Besi, Caterpillar, Chevron, Cofinimmo, Colgate-Palmolive, KPN, Kraft Heinz, Lockheed Martin, Lowe’s Companies, Mastercard, Mc Donald’s, Pharming, Philips, Randstad, Royal Dutch Shell, Texas Instruments, United Parcel Service, Vastned, VISA, Wereldhave, Xior,

Het belooft een erg drukke week te worden, met een stroom aan bedrijfscijfers, een goed gevulde macro-agenda en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

Internationaal staan er veel blue chips op de rol. Dinsdag openen bijvoorbeeld Coca Cola, GE en UPS de boeken. Het zwaartepunt ligt evenwel pas nabeurs op Wall Street, wanneer Alphabet, het moederbedrijf van Google, Texas Instruments en Visa met cijfers komen.

Woensdagochtend is het de beurt aan BASF, Deutsche Bank en Barclays, in de middag gevolgd door Kraft Heinz en Mastercard en ’s avond Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook.

Donderdag is het geplaagde Credit Suisse aan de beurt, maar ook Lufthansa en TotalEnergies. In de middag kijkt de markt onder meer naar Caterpillar en McDonald's en nabeurs op Wall Street volgen Amazon, Apple en Intel. 

Vrijdag tot slot zijn er cijfers van Volkswagen en na lunchtijd komen de oliereuzen Chevron en ExxonMobil met cijfers. Ook Colgate-Palmolive geeft inzicht in de prestaties.

In Nederland is het ook een drukte van belang. Maandag opent het geplaagde Philips de boeken en dinsdag zijn Randstad en ASMI aan de beurt. ASML en Besi kwamen afgelopen week al met cijfers en die leverden flinke koersstijgingen op.

Halverwege de week komen onder meer Heineken, KPN en Unibail-Rodamco met cijfers.

Donderdag is de drukste dag van de week in Amsterdam met Arcadis, Corbion, Flow Traders, Pharming en indexzwaargewichten Shell en Unilever.

Maar ook vrijdag kunnen beleggers nog even flink aan het werk met Fugro, Signify, Air France-KLM, Basic-Fit en Brunel.

En in België schakelt het cijferseizoen komende week ook een versnelling hoger. Maandag start met Vastned Belgium en dinsdag volgen sectorgenoten Xior en Wereldhave Belgium. Woensdag is de beurt aan Melexis. Beleggers weten dan al wat AMSL, ASMI en Besi hebben gepresteerd.

Donderdag is het ook megadruk in Brussel met onder meer de indexzwaargewichten AB InBev en Argenx, maar ook Telenet, Cofinimmo en Exmar.

Vrijdag is dan een stukje rustiger met Montea, Proximus en Qrf.

De macro-agenda is ook stevig gevuld komende week. Dat start op maandag met de voorlopige inkoopmanagersindexen. Dinsdag is de Duitse Ifo index voor het ondernemersvertrouwen aan de beurt samen met het consumentenvertrouwen en de huizenprijzen in de VS.

Ook zijn er op woensdag Amerikaanse huizencijfers, net als de olievoorraden.

Donderdag zal de aandacht vooral uitgaan naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, een dag later gevolgd door de Bank of Japan.

Vrijdag zijn er inflatiecijfers in Frankrijk en Duitsland en in Amerika staan de persoonlijke inkomens en uitgaven op de rol, die altijd worden vergezeld door de PCE-inflatie, een belangrijke indicator bij het vaststellen van het monetaire beleid van de Federal Reserve. En de week wordt afgesloten met het Amerikaanse consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan.


De koers van het aandeel AB Inbev noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Apple Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Asm International noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Basic-Fit noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Besi noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Caterpillar noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Chevron noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Cofinimmo noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel KPN noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Mc Donald’s noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Pharming noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Philips noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Randstad noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel VISA noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Preview, Weekoverzicht


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

februari 9, 2023

Veel cijfers! | 9 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 8, 2023

ASMI in correctiemodus – 08feb23

februari 8, 2023

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!

februari 8, 2023

ABN Amro scoort, Adyen en Akzo niet | 8 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:08

  Risk off op de beurs door Fed officials Kashkari en Waller

 • 13:25

  Aandeel TeamViewer: cijfers geven hoop, maar de grafiek ook?

 • 09:27

  ETF van de week: iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

 • 08:16

  Aandelen stijgen na milde woorden van Powell

 • 10:41

  Aandeel BMW: Na sterke jaren 2021 en 2022, stijgen of dalen?

 • 08:24

  Alle ogen gericht op Jerome Powell

 • 11:28

  Rising wedge voor AEX index?

 • 08:40

  Beurzen beginnen lager aan nieuwe week

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

Masterclasses

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
09 feb 08:30 Bas Heijink

Olieprijs verder omlaag?

08 feb 16:43 Alexis Bienvenu

Fed laat het dal van Jackson achter zich

08 feb 13:58 Redactie

Cijferupdate Adyen, Akzo en ABN Amro