AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Futures Wall Street richtingloos

Futures Wall Street richtingloos
20 okt 2022 om 13:11

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot licht lagere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.
 
De Amerikaanse rentes staan op de hoogste niveaus in 14 jaar en zetten de aandelenmarkten onder druk.

Beleggers vrezen dat het duurder worden van krediet de economische groei een oplawaai zal geven

De opleving van de aandelenkoersen aan het begin van de week dooft uit, ziet Jim Reid van Deutsche Bank, nu de aandacht terugkeert bij de hoge obligatierentes en het tempo waarin de centrale banken de beleidsrente verhogen.

"Alle grote centrale banken nemen de komende week rentebesluiten dus het is niet verrassend, maar het sentiment werd ook niet geholpen door nieuwe tegenvallende inflatiecijfers uit het VK en Canada over september. Dit droeg bij aan het gevoel dat de cyclus van renteverhogingen langer doorgaat", aldus Reid.

De bedrijfsresultaten uit Amerika blijven nog goed overeind in de inflatiestorm, maar veel zal afhangen van Apple, Alphabet en Amazon, die volgende week met resultaten naar buiten komen, zei Russ Mould van AJ Bell.

Volgens Nicholas Colas van DataTrek zijn de meevallende bedrijfsresultaten misschien toch niet zulk goed nieuws, omdat de obligatierentes hierdoor verder stijgen. Zolang de resultaten redelijk zijn zal de druk op de lonen niet afnemen, denkt hij, en blijft de inflatiedruk dus hoog en ook de noodzaak om de rente te verhogen.

De olieprijs stijgt. Een december-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 85,66 dollar, terwijl een december-future Brent 1,0 procent duurder werd op 93,30 dollar.

De euro/dollar noteerde op 0,9779. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdsg stond er 0,9771 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla bleef in het derde kwartaal, zoals verwacht, net onder de recordwinst van 3,3 miljard dollar uit het eerste kwartaal. De omzet steeg hard, maar wel iets minder hard dan verwacht. Tesla wil jaarlijks gemiddeld 50 procent meer auto's afleveren, maar analisten twijfelen of dat dit jaar wel haalbaar is. Tesla opent vermoedelijk 5,5 procent lager.

IBM is het afgelopen kwartaal in de rode cijfers gedoken, maar overtrof toch de verwachtingen. IBM voorziet voor het hele boekjaar een groei van de omzet die de eerdere prognose van een groei van 5 tot 10 procent tegen constante wisselkoersen overtreft. IBM opent 3 procent hoger. 
 
Alcoa stond bijna 8 procent lager in de handel voorbeurs, nadat het aluminiumbedrijf een verrassend kwartaalverlies meldde.

PPG heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt door een afnemende vraag in Europa en doordat een aantal coronamaatregelen in China werden hervat, zoals PPG eerder al waarschuwde. PPG opent bijna 2 procent lager.
 
Farmaciebedrijven proberen de nieuwe macht die de nationale zorgverzekeraar Medicare heeft om te onderhandelen over de prijzen van medicijnen te beperken. De nieuwe autoriteit werd toegekend in het kader van een wet om de inflatie terug te dringen.
 
Philip Morris heeft zijn overnamebod op het Zweedse Match verhoogd met 9 procent en biedt nu 2,7 miljard dollar op de Amerikaanse rechten op e-sigaretten, die nu eigendom zijn van Altria Group.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,7 procent tot 3.695,19 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 30.423,81 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 10.680,51 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!