Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetgroei CM.com trekt aan

Omzetgroei CM.com trekt aan
18 okt 2022 om 07:19

CM.com heeft in het derde kwartaal de omzetgroei flink zien aantrekken, maar de jaarcijfers zullen aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte uitkomen. Dit bleek dinsdag uit een kwartaalupdate van het bedrijf.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 18 procent tot 68,9 miljoen euro, of met 16 procent op autonome basis. Dit is beduidend meer dan de omzetgroei van 5 procent in het tweede kwartaal.

De brutowinst steeg met 17 procent tot 19,3 miljoen euro met een brutomarge van 28 procent.

CM.com waarschuwde dinsdag dat de omzet dit jaar vermoedelijk aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 300 tot 315 miljoen zal uitkomen, met een neerwaartse risico van circa 10 miljoen euro vanwege de onzekere marktomstandigheden. In juli van dit jaar werd de outlook nog licht verlaagd. Eerder hield het bedrijf namelijk nog rekening met een jaaromzet van 310 tot 330 miljoen euro.

“Ondanks onze sterke marktpositie, zien we veranderde marktomstandigheden”, aldus CEO Jeroen van Glabbeek, wijzend op de hoge inflatie, de gestegen rentes en dito energieprijzen. De topman zegt de operationele kosten te willen “optimaliseren” en het huidige personeel zo effectief mogelijk in te willen zetten. “Zo kunnen we veerkrachtiger worden, niet alleen voor de marktontwikkelingen, maar ook voor klanten die het moeilijk hebben. Deze factoren moeten ook bijdragen aan het pad richting winstgevendheid en een structureel positieve EBITDA tegen het einde van 2023.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.