Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

RoodMicrotec ziet inkomsten flink aantrekken

RoodMicrotec ziet inkomsten flink aantrekken
13 okt 2022 om 08:13

RoodMicrotec heeft in het derde kwartaal de inkomsten zien aantrekken. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van het bedrijf.

In het afgelopen kwartaal werden inkomsten geboekt van 4,3 miljoen euro, goed voor een stijging van 19 procent op jaarbasis en voor de hoogste kwartaalomzet in 20 jaar. Daarmee kwamen de totale inkomsten na negen maanden uit op 11,6 miljoen euro, hetgeen 6 procent meer is dan de 10,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Vanwege de langetermijncontracten en toegenomen vraag vanuit nieuwe klanten, is het orderboek hoger dan aan het begin van het kwartaal. “Dit creëert een goede basis voor de komende kwartalen”, aldus het bedrijf. Rood investeert momenteel in capaciteitsuitbreiding.

Outlook

Rood verwacht dat de totale inkomsten dit jaar uitkomen tussen de 15 en 15,6 miljoen euro met een positief resultaat voor belastingen. Wel wees het bedrijf op de nodige onzekerheden, onder meer rond de levertijden van wafers, die een impact kunnen hebben op de inkomsten. De oorlog in Oekraïne en de huidige energiecrisis kunnen volgens het bedrijf op korte termijn ook een impact hebben, maar niet significant.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Rood Microtec

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.