AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Wall Street koerst af op vlak slot

Wall Street koerst af op vlak slot
12 okt 2022 om 19:45

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag vlak met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde vlak op 3.588,10 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 29.284,50 punten en de Nasdaq noteerde vlak op 10.426,43 punten.    

De Amerikaanse aandelenmarkten proberen om de neerwaartse trend van de vijf afgelopen dagen te doorbreken, terwijl de obligatierentes daalden in aanloop naar cruciale inflatiecijfers donderdag.

"Aandelen zijn ongelooflijk kwetsbaar geworden, omdat de domino-effecten van de verkrapping van de centrale bank de risicopremies voor aandelen verder onder druk zetten", zei marktanalist Tom Lee van Fundstrat. "En beleggers vrezen over het algemeen dat de inflatie niet snel genoeg daalt om agressievere maatregelen van de Fed te voorkomen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in de VS bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 2,0 procent. De marktindex daalde van 218,7 naar 214,3.

De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september op maandbasis gestegen met 0,4 procent. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen met 8,5 procent.

Later op de dag verschijnen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 0,9688. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9697 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9703 op de borden.     

Olie noteerde woensdag tot 2,6 procent lager.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en inflatiecijfers, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden later op de dag.

Bedrijfsnieuws

PepsiCo presteerde beter dan verwacht in het derde kwartaal, met een aangepaste winst van 1,97 dollar per aandeel, waar analisten op 1,84 dollar hadden gerekend. Ook de omzet zag er beter uit dan verwacht. Verder rekent de frisdrankgigant op een autonome omzetgroei van 12 procent. Eerder werd gemikt op 10 procent. Het aandeel steeg 3,8 procent.

De Amerikaanse chipproducent Intel overweegt duizenden banen te schrappen nu de pc-markt tegenzit en het bedrijf zich genoodzaakt ziet kosten te besparen, zo schreef het Amerikaanse persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen. Het aandeel won 0,8 procent.

Het aandeel Moderna koerst flink hoger, nadat Merck een optie lichtte om samen een vaccin te ontwikkelen. Dat levert Moderna in eerste instantie 250 miljoen dollar op. Het aandeel noteerde 8,8 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!