Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bank of England verlengt noodopkoopprogramma hoogstwaarschijnlijk niet

Bank of England verlengt noodopkoopprogramma hoogstwaarschijnlijk niet
12 okt 2022 om 11:47

De Bank of England lijkt het noodopkoopprogramma van obligaties, dat op 28 september van start ging, vrijdag niet te verlengen.

Voorzitter Andrew Bailey waarschuwde woensdag pensioenfondsen dat zij hun posities moeten herbalanceren en dat dit voor het einde van de week moet zijn gebeurd. Kortom, de pensioenfondsen hebben volgens de bankier nog drie dagen.

Daarmee ontkrachtte Bailey een artikel van The Financial Times. De krant schreef dat bankiers signalen hadden ontvangen dat er vrijdag toch een verlenging van het opkoopprogramma zou volgen.

James Athey, hoofd investeringen bij Aberdeen zei dinsdag dat de Bank of England er niet in is geslaagd om de volatiliteit te beteugelen. En de centrale bank heeft zich volgens hem in een moeilijke positie gemanoeuvreerd. Een gebrek aan agressiviteit wordt nu gezien als zwakte, terwijl een te enthousiaste reactie kan worden gezien als paniek.

“De komende dagen worden waarschijnlijk een achtbaanrit, wat de technocraten van Threadneedle Street ook beslissen”, waarschuwde Athey gisteren.

Het Britse pond wint woensdag aan kracht. Het muntpaar pond/dollar stijgt 0,9 procent naar 1,1056 en euro/pond daalt 0,8 procent naar 0,8775.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.