AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM dinsdag, 11 oktober 2022 22:40

Wall Street sluit lager

In dit artikel vind u onder andere informatie over: AMD (Advanced Micro Devices), Amgen, Dow Inc., Micron Technologies, Nvidia Corp, Pepsico,

Wall Street is dinsdag lager gesloten, met een vijfde verliesdag op rij, terwijl beleggers ongerust bleven over de impact van torenhoge inflatie en snel stijgende rentes op de bedrijfsresultaten.  

De S&P 500 sloot 0,6 procent lager op 3.588,84 punten, de Dow Jones-index steeg 0,1 procent tot 29.239,19 punten en technologie-index Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 10.426,19 punten.

De Nasdaq betreedt het terrein van de berenmarkt met een daling van zo'n 20 procent sinds de laatste top. 

"De vraag is niet of er een recessie komt, maar wanneer en hoe erg", zei Justin Wiggs van Stifel Nicolaus. Een sterk tweedaags herstel vorige week is inmiddels weer verleden tijd en volgens Wiggs is dit een belangrijke week voor de aandelenmarkt. 

Donderdag komen er Amerikaanse inflatiecijfers die laten zien of de hogere beleidsrente van de Fed al vruchten afwerpt in de vorm van een dalende inflatiedruk. Als de inflatie hoog blijft, zal de Fed ongetwijfeld de rente met nog eens een reuzenstap van 75 punten verhogen. 

Intussen maken beleggers zich op voor de eerste golf van bedrijfsresultaten. Woensdag trapt PepsiCo af. Vooral vrijdag is het druk met een serie grootbanken die de boeken openen. De winstverwachtingen zijn nog niet dramatisch gedaald, ondanks de economische tegenwind, voor de grote banken als JPMorgan Chase en Morgan Stanley.

"De eerste- en tweedekwartaalcijfers waren opmerkelijk goed. Het derde kwartaal kan het keerpunt zijn waar we zien dat de winsten niet tot de hemel kunnen blijven groeien en dat bedrijven gevoelig zijn voor de economische tegenmind die van alle kanten komt", zei David Donabedian van CIBC Private Wealth US.

Het IMF waarschuwde dinsdag voor de risico's van de snel stijgende rente voor de wereledeconomie, die onder andere leidt tot een afname van liquiditeit op de financiele markten. Het risico op schokken in het financiele systeem is groot, maar vooralsnog gaat het IMF uit van een "ordelijk" scenario.

Voorbeurs bleek het vertrouwen onder Amerikaanse kleine ondernemers weer gestegen. Deze vertrouwensindex stijgt nu al maanden op rij. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 3,905 procent, nadat deze gisteren nog kortstondig boven de 4 procent stond.

De euro/dollar handelt op 0,9708 en heeft voorlopig de pariteit uit het zicht verloren. 

Olie werd 2 procent goedkoper en sloot op 89,35 dollar, door hernieuwde zorgen over economische groei, bij het IMF en door nieuwe lockdowns in China. Een forse productieverlaging door OPEC en bondgenoten liet vorige week de olieprijs nog flink stijgen. 

Bedrijfsnieuws

Bio-Rad zou interesse hebben in fusie met het Duitse Qiagen. Het aandeel Qiagen loopt op deze berichtgeving 5,4 procent op, maar Bio-Rad daalde maandagavond al 15 procent. Sectorgenoot Amgen steeg daarentegen 6 procent. 

De druk op chipaandelen lijkt nog niet voorbij. Sinds Amerika nieuwe maatregelen aankondigde om te voorkomen dat China Amerikaanse technologie krijgt geleverd, is de sector in mineur. Vanochtend daalde TSMC 8 procent. AMD en Nvidia verliezen krap 1 procent, maar Micron Technology stijgt 4,5 procent. 

Het aandeel Coinbase heeft de wind in de rug na het ondertekenen van een deal met Google. Google Cloud wordt de nieuwe partner van Coinbase bij het opzetten van nieuwe handelsplatformen en datadiensten. Anderzijds zal Google juist weer bepaalde cryptodiensten van Coinbase gaan afnemen. Coinbase won 4,6 procent. 


De koers van het aandeel Amgen noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Nvidia Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

februari 7, 2023

Stieren moeten geduld hebben met Aegon en ING

februari 7, 2023

Aandelen Apple: Cijfers vallen tegen, maar wat nu?

februari 7, 2023

Baidu start chatbot ERNIE| 7 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 6, 2023

Flink opwaarts potentieel voor euro/dollar

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:24

  Alle ogen gericht op Jerome Powell

 • 11:28

  Rising wedge voor AEX index?

 • 08:40

  Beurzen beginnen lager aan nieuwe week

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

 • 08:00

  Big Tech: Big Miss

 • 17:02

  LYNX Beursflash | Aandeel Meta: Zuckerberg zet in op kostenefficiëntie

 • 08:16

  Knalgroene beurzen na Fed-meeting + cijferregen

 • 10:33

  ETF van de week: SPDR S&P US Financials Select Sector UCITS ETF (ZPDF)

 • 08:09

  Fed zet inflatiestrijd door, renteverhoging van 0,25% verwacht

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
07 feb 09:39 Bas Heijink

Einde van de AEX rally?

06 feb 16:28 Redactie

Dubbele indicatie nieuwe bull market

03 feb 11:25 Albert Jellema

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!