Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Deutsche Post verhoogt winstverwachting

Update: Deutsche Post verhoogt winstverwachting
10 okt 2022 om 14:28

Deutsche Post heeft de verwachting voor de EBIT in 2022 verhoogd, op basis van de voorlopige resultaten in het derde kwartaal. Dat maakte het Duitse postbedrijf maandagmiddag bekend.

In het derde kwartaal kwam de EBIT uit op 2,04 miljard euro. Dit is 15 procent meer dan de 1,77 miljard een jaar eerder en brengt het totaal over de eerste negen maanden op 6,5 miljard euro, ruim meer dan de krap 5,8 miljard euro vorig jaar.

Op dit moment heeft Deutsche Post een verwachting voor 2022 van een EBIT-resultaat van 8,0 miljard euro, met een foutmarge van 5 procent. Deze verwachting zal bij de aankomende kwartaalcijfers van Deutsche Post op 8 november opwaarts worden bijgesteld, kondigde het bedrijf maandag al aan.

Bij de volumes van pakketten van bedrijven naar consumenten, die vooral wordt bepaald door online winkelen, liet de vergelijking met het voorgaande jaar een verbetering zien in het derde kwartaal, na een sterkere daling in de eerste helft van het jaar, stelde het bedrijf.

De Duitse post- en pakkettenbezorging leverde een EBIT-resultaat op van 285 miljoen euro, wat minder was dan de 300 miljoen euro een jaar eerder.

De divisie Express was goed voor 1,01 miljard euro, tegen 971 miljoen euro een jaar eerder.  Global Forwarding en Freight zag het EBIT-resultaat fors stijgen van 372 miljoen naar 585 miljoen euro.

Het aandeel Deutsche Post steeg na de aankondiging 5,7 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers American Express

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.