Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Worldline rondt desinvestering af

Worldline rondt desinvestering af
3 okt 2022 om 07:40

Worldline heeft de verkoop van zijn divisie Terminals, Solutions & Services aan Apollo Funds afgerond. Dit maakte de Franse concurrent van de Amsterdamse betaalspecialist Adyen maandagochtend bekend.

De divisie Terminals, Solutions & Services gaat verder onder de naam Ingenico. Circa 85 procent van Ingenico is inmiddels in handen van Apollo, de resterende 15 procent volgt op 1 januari 2023.  

Worldline ontvangt vooraf 1,7 miljard euro, of 1,4 miljard euro netto, en daarbovenop voor maximaal 0,9 miljard euro aan preferente aandelen, afhankelijk van de toekomstige waardeontwikkeling van Terminals, Solutions & Services na afronding van de deal, zoals eerder werd gecommuniceerd. Worldline en Ingencio blijven in ieder geval de komende vijf jaar met elkaar samenwerken.

Worldline moest voor de overname een afschrijving doen van circa 900 miljoen euro ten opzichte van de boekwaarde van de divisie voorafgaand aan de componenttekorten die als gevolg van de coronacrisis zijn ontstaan, zo werd in februari van dit jaar al bekendgemaakt.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.