Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Poetin roept op tot onderhandelen

Poetin roept op tot onderhandelen
30 sep 2022 om 14:57

(ABM FN) De Russische president Vladimir Poetin heeft Oekraïne opgeroepen om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Dit melden verschillende internationale media.

Dit doet hij op de dag dat vier regio’s in Oekraïne worden geannexeerd door Rusland. Die annexatie volgde op in de haast georganiseerde referenda die in grote delen van de wereld niet worden erkend.

Eerder deze week presenteerde Europa daarom een achtste pakket met sancties.

“Vorige week heeft Rusland de invasie van Oekraïne naar een nieuw niveau getild. De schijnreferenda die in de door Rusland bezette gebieden werden georganiseerd, zijn een illegale poging om land in te pikken en de internationale grenzen met geweld te veranderen. De mobilisatie en de dreiging van Poetin om kernwapens te gebruiken zijn verdere stappen op het pad van escalatie”, zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, woensdag.

“Dat Rusland het militaire conflict wil beëindigen is goed nieuws”, vindt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Al denkt de analist niet dat het Westen heel vlot zal reageren op de uitnodiging van Poetin.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.