Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst af op hoger slot

Wall Street koerst af op hoger slot
28 sep 2022 om 19:53

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger met nog een paar uur handel te gaan. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,6 procent tot 3.705,60 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 29.606,94 punten en de Nasdaq noteerde 1,5 procent hoger op 10.985,64 punten.

Tekenen van een vertragende economische groei drukken woensdag opnieuw op het sentiment, met name vanwege berichten dat Apple zijn plannen heeft geschrapt om de iPhone-productie te verhogen, vanwege een tegenvallende vraag. 

Desondanks wist de markt de neerwaartse trend van de voorgaande zes opeenvolgende handelssessies te doorbreken.

De Amerikaanse 10-jaars rente steeg eerder op de dag voor het eerst in tien jaar kort boven de 4 procent, voordat deze weer naar beneden zakte.  

Volgens obligatiehandelaar Ray Remy van Daiwa Capital Markets America functioneert de obligatiemarkt normaal. Beleggers verkopen staatsobligaties terwijl Fed-functionarissen meer renteverhogingen beloven. “We stoten allemaal ons hoofd en krabben ons op ons hoofd op zoek naar verklaringen voor de buitensporige bewegingen van de afgelopen dagen”, zei hij.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 3,7 procent. De marktindex daalde van 264,7 naar 254,8. 

De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus verder gedaald. Op maandbasis daalden de verkopen met 2,0 procent, terwijl op jaarbasis zelfs sprake was van een daling met 24,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 0,9740. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9595 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9592 op de borden. 

Olie noteerde woensdag 3,7 procent hoger, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers over het tweede kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Apple daalde 2,7 procent, na berichten dat het concern zijn iPhoneproductie niet gaat verhogen, vanwege een tegenvallende vraag.

Tyson Foods heeft de zoon van de voorzitter gepromoveerd tot CFO. Het aandeel steeg 0,3 procent.

Eisai en Biogen meldden dat uit een groot onderzoek is gebleken dat hun experimentele medicijn tegen de ziekte van Alzheimer de progressie van de ziekte aanzienlijk vertraagt, wat de vooruitzichten voor goedkeuring van het medicijn aanzienlijk versterkt. Biogeen steeg 37,5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.