Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

FedEx schrapt vluchten bij Express-tak

FedEx schrapt vluchten bij Express-tak
22 sep 2022 om 22:53

FedEx gaat 2,2 miljard tot 2,7 miljard dollar aan kosten besparen in het komende jaar, onder andere door vluchten te schrappen, terwijl de tarieven voor post en pakketten in januari met 6,9 procent worden verhoogd. Dat kondigde het Amerikaanse pakkettenbedrijf donderdag aan.  

De plannen volgen op de winstwaarschuwing die FedEx vorige gaf en die Wall Street nogal lieten schrikken. De aangepaste winst per aandeel daalde van 4,37 naar 3,44 dollar, terwijl analisten juist hadden gerekend op een forse stijging tot 5,14 dollar, nadat FedEx in juni nog optimistische geluiden liet horen

FedEx wijst op “zwakkere economische condities” waardoor de volumes in de laatste weken van het kwartaal sterk daalden. Ook waren er uitdagingen in de dienstverlening bij FedEx Express, aldus het bedrijf.

De meeste kosten zullen worden verminderd bij de internationale Express-tak, die goederen binnen een dag via land en lucht bezorgt naar de VS en het buitenland. Dat onderdeel moet 1,5 miljard tot 1,7 miljard dollar besparen door minder vaak te vliegen en vliegtuigen aan de grond te houden. De operationele inkomsten bij Express daalden met 69 procent, terwijl de volumes met 11 procent daalden.

De vrachtwagendivisie, die pakjes vervoert naar bedrijven en woningen in de VS en Canada, moet 350 miljoen tot 500 miljoen dollar besparen. Een vergelijkbaar bedrag moet worden gevonden door andere projecten uit te stellen en kantoren te sluiten. De totale kostenbesparingen moeten in de komende jaren verder oplopen tot 4 miljard dollar in 2025, stelde de FedEx-top.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers FedEx

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.