Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
21 sep 2022 om 20:47

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 16 september zijn gestegen met 1,1 miljoen vaten tot 430,8 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden stegen met 1,6 miljoen vaten tot 214,6 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 1,2 miljoen vaten tot 117,3 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 93,6 procent. Dat was 91,5 procent een week eerder.

De olieprijs steeg nadat de Russische president Putin de dreiging van een nucleaire reactie in het Oekraïne-conflict uitte en zijn minister van defensie sprak over de strijd van Rusland tegen "het collectieve Westen".

Druk was er vanwege de aanhoudende vrees voor een mondiale economische recessie als gevolg van het agressieve beleid van centrale banken wereldwijd in een poging de hoge inflatie te bestrijden. De Federal Reserve verhoogde woensdag de belangrijkste rente, de federal funds rate, met 75 basispunten naar een bandbreedte van 3,00 tot 3,25 procent.

De oktoberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,2 procent, ofwel 1,00 dollar, lager op 82,94 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.