AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 16 september 2022 12:50

FedEx rekent op economische tegenwind

In dit artikel vind u onder andere informatie over: FedEx,

FedEx trekt de outlook voor het lopende boekjaar in, nadat de omzet in het eerste kwartaal ver onder de verwachting is uitgekomen als gevolg van de huidige economische tegenwind. Dit bleek uit voorlopige kwartaalcijfers van de Amerikaanse pakketbezorger die donderdag nabeurs verschenen.

"De wereldwijde volumes daalden doordat de macro-economische trends later in het kwartaal aanzienlijk verslechterden, zowel internationaal als in de VS. We pakken deze tegenwind snel aan, maar gezien de snelheid waarmee de omstandigheden verslechteren, zijn de resultaten voor het eerste kwartaal onder onze verwachtingen", aldus CEO Raj Subramaniam.

De topman, die sinds juni in dienst is, zei in een toelichting ook dat FedEx kostenbesparingen zal doorvoeren, onder meer in de vorm van een personeelsstop, het sluiten van 90 locaties en het terugschroeven van een deel van de vrachtactiviteiten en pakketbezorging op zondag. Het bedrijf meldde niet of er ook banen verloren gaan.  

FedEx zag de omzet in Europa en Azië 500 miljoen dollar lager uitkomen dan verwacht in het eerste kwartaal, onder meer als gevolg van de macro-economische zwakte. De omzet bij FedEx Ground, dat voornamelijk in thuismarkt Amerika actief is, komt vermoedelijk 300 miljoen dollar lager uit dan waar FedEx op had gerekend.

Voor het eerste kwartaal rekent FedEx op een omzet van 23,2 miljard dollar en een winst per aandeel van 3,33 dollar, van 4,09 dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 23,6 miljard en een winst per aandeel van 5,14 dollar. FedEx komt volgende week donderdag met volledige cijfers.

Daarbij zal het ook een nieuwe outlook voor heel het boekjaar presenteren. De verwachte investeringen voor het lopende boekjaar zijn al wel verlaagd van 6,8 naar 6,3 miljard dollar.

Hoewel de onderneming doorgaat met agressieve kostenbesparende maatregelen, verwacht FedEx dat de bedrijfsomstandigheden in het tweede kwartaal verder zullen verzwakken.

Voor het lopende tweede kwartaal rekent het bedrijf op een omzet van 23,5 tot 24,0 miljard dollar en een winst per aandeel van 2,65 dollar of hoger.

CEO Subramaniam houdt wel vertrouwen in de doelen op de middellange termijn. Verder handhaaft FedEx het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma.

Het aandeel FedEx lijkt vrijdag zo'n 20 procent lager te gaan openen in New York. Rivaal UPS verliest 6,5 procent. In Europa daalt Royal Mail 11 procent, Deutsche Post van DHL zo'n 6 procent en PostNL circa 3 procent. Bpost verliest in Brussel rond de 2 procent.Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Waarschuwing, Amerikaanse_multinationals

De Aandeelhouder TV

oktober 2, 2022

Beursexperts halen roze bril uit de kast

september 30, 2022

Vrees voor harde landing maakt aandelen onaantrekkelijk

september 30, 2022

Ontvang 3 maanden GRATIS DeAandeelhouder Premium

september 30, 2022

AEX Hopen of Vrezen? – 30sep22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
01 okt 07:03 Nico Inberg

Paniek in Engeland: Truss zal plannen moeten inslikken

30 sep 16:01 Coinmerce

Apple ondersteunt NFT’s in App Store

30 sep 15:20 Redactie

Waarom staan ASML, ASMI en BESI vandaag in het rood?