Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rode cijfers voor Cabka

Rode cijfers voor Cabka
17 aug 2022 om 08:12

Cabka heeft in de eerste zes maanden van 2022 verlies geleden, ondanks een flink gestegen omzet. Dit meldde de producent van onder meer pallets gemaakt van afvalplastics woensdag voorbeurs.

De omzet steeg met 27 procent op jaarbasis van 80,7 naar 102,2 miljoen euro. Autonoom nam de verkoop met 12 procent toe en prijsverhogingen zorgden voor 15 procent meer omzet. Met die prijsverhogingen compenseerde de fabrikant, hoewel met enige vertraging, de snel stijgende kosten voor energie en materialen.

De EBITDA daalde als gevolg van de gestegen kosten met 11 procent tot 13,1 miljoen euro.

Netto leed Cabka een verlies van 1,9 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2021 verdiende het bedrijf nog 1,7 miljoen euro. Uit operationele activiteiten lukte het de fabrikant wel om een positief resultaat te behalen van 0,7 miljoen euro, maar dit was nog wel altijd 74 procent minder dan in de eerste helft van 2021.

Cabka heeft een productiefaciliteit in het Amerikaanse Hazelwood noodgedwongen moeten sluiten door hevige regenval eind juli. Nog altijd is die fabriek, goed voor ongeveer 15 procent van de totale productiecapaciteit van Cabka, niet in bedrijf, maar Cabka zegt alternatieve productielocaties te hebben gevonden.

Outlook

Op middellange termijn streeft Cabka naar een hoge enkelcijferige omzetgroei. De ontwikkeling van de EBITDA-marge zal afhangen van de inflatie, waarschuwde de fabrikant vanochtend.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.