Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager in de startblokken

Wall Street lager in de startblokken
16 aug 2022 om 15:03

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht lagere opening tegemoet, nadat kwartaalcijfers van grote retailers gemengd werden ontvangen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor opening tot 0,3 procent in het rood.

Cijfers van Walmart en Home Depot gaven dinsdag indicaties van het gedrag van consumenten tijdens een periode van gierende inflatie. Walmart verraste positief en Home Depot presteerde zoals verwacht.

Woensdag publiceert de Federal Reserve notulen van de laatste beleidsvergadering in juli, die zorgvuldig zullen worden bestudeerd op hints over de volgende stap van de centrale bankiers.

Een paar minder hoge inflatiecijfers "betekenen niet dat de Fed het tempo van renteverhogingen zal vertragen of zelfs pauzeren, zoals de markt wel verwacht", zei Tim Pagliara van CapWealth.

Economische cijfers zijn er dinsdag over de Amerikaanse woningbouw en bouwvergunningen en de industriele productie in juli.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen in de Verenigde Staten is in juli licht gedaald, terwijl het aantal in aanbouw genomen woningen onverwacht sterk daalde. De productiecijfers volgen nog.

De olieprijs was stabiel. Een september-future West Texas Intermediate stond vrijwel ongewijzigd op 89,36 dollar en Brent-olie werd 0,3 procent goedkoper op 94,94 dollar per vat voor levering in oktober.
 
De euro/dollar noteerde op 1,0130. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0162 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Walmart heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, terwijl de outlook verhoogd werd. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de supermarktketen. Eind juli verlaagde Walmart nog de verwachtingen maar nu gaan ze weer omhoog. Het aandeel steeg 4 procent voorbeurs.

Home Depot heeft in het tweede kwartaal de omzet met 6,5 procent zien stijgen, doordat klanten meer uitgaven per bezoek, terwijl het aantal transacties bleef dalen na de coronapiek in de voorgaande jaren. Het aandeel daalde voorbeurs 1,5 procent.

Apple heeft honderd ingehuurde krachten die belast waren met het recruteren van personeel naar huis gestuurd. Apple zou zich moeten aanpassen aan het nieuwe bedrijfsklimaat, meldde het bedrijf aan de huurlingen op de human resources-afdelingen, volgens Bloomberg.

De activistische belegger Dan Loeb heeft via zijn vehikel Third Point opnieuw een belang genomen in Walt Disney en wil dat het mediabedrijf het onderdeel ESPN afstoot en zijn bestuur vernieuwt.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten maandag hoger. De S&P 500 steeg 0,4 procent op 4.297,14 punten, de Dow Jones index sloot 0,5 procent in de plus op 33.912,44 punten en de Nasdaq won 0,6 procent op 13.128,05 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

 • Apple Inc.
  * *
 • Dow Inc.
  * *
 • Home Depot
  * *
 • Walt Disney
  * *

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!