Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street verdeeld

Wall Street verdeeld
2 aug 2022 om 19:30

De Amerikaanse beurzen noteren dinsdag verdeeld met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 stijgt 0,3 procent op 4.132,02 punten, de Dow Jones index verliest 0,3 procent op 32.696,29 punten en de Nasdaq gaat 0,8 procent hoger op 12.467,11 punten.

Het bezoek van Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, vandaag aan Taiwan, zorgt voor hernieuwde spanningen tussen de VS en China. Pelosi is de hoogstgeplaatste overheidsfunctionaris in 25 jaar uit de VS die Taiwan bezoekt.

“Met de fragiele wereldeconomie die gebukt gaat onder inflatie, onzekerheid en recessievrees, lijkt een nieuwe opflakkerende economische oorlog tussen de VS en China olie op het vuur te worden”, aldus beleggingsadviseur Kevin Verstraete van Lynx.

“Deze markt heeft geen extra tegenwinden nodig en een escalatie in de spanningen tussen de VS en China is een aanvullende tegenwind voor aandelen”, aldus Tom Essaye van Sevens Report Research.

Op macro-economisch vlak is het vandaag rustig. Uit de maandelijkse vacaturecijfers uit de VS bleek dat er in juni 10,7 miljoen openstaande vacatures waren. Vrijdag verschijnt het officiële banenrapport.

De euro/dollar handelt dinsdagavond op 1,0177.

WTI-olie kost ruim 2 procent duurder. Woensdag komt OPEC bijeen.

Bedrijfsnieuws

Uber Technologies heeft in het tweede kwartaal van 2022 flink meer omzet geboekt en de winstgevendheid zo flink opgevoerd. Het aandeel stijgt liefst 17 procent. 

Pinterest stijgt 12 procent, nadat bekend werd dat activist Elliott Management nu de grootste aandeelhouder van Pinterest is. 

Caterpillar behaalde afgelopen kwartaal meer winst op een hogere omzet. De winst was een meevaller, maar de 11 procent hogere omzet was net iets minder dan analisten hadden voorzien. Het aandeel daalt 4 procent.

DuPont rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van 0,88 dollar op een omzet van 3,3 miljard dollar, stijgingen op jaarbasis van respectievelijk 11 en 7 procent. Autonoom steeg de omzet met 9 procent. De analisten die aan de consensus van FactSet bijdroegen hadden op een winst van 0,75 dollar per aandeel gerekend, met een omzet van 3,25 miljard dollar. Het aandeel verliest een procent.

Activision Blizzard boekte in het tweede kwartaal lagere resultaten, onder meer door lagere inkomsten uit het spel Call of Duty. De cijfers waren slechter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel daalt licht.

In januari bracht Microsoft een overnamebod uit op Activision Blizzard. De techreus is bereid 95,00 dollar per aandeel Activision Blizzard te betalen. De overname zal naar verwachting tegen eind juni 2023 afgerond zijn. Vanwege deze overname gaf Activision Blizzard geen outlook af. Microsoft verliest een half procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.