Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: sterke ledenaanwas Basic-Fit

Beursblik: sterke ledenaanwas Basic-Fit
29 jul 2022 om 11:16

Basic-Fit heeft in de eerste helft van dit jaar een sterke ledenaanwas gerealiseerd. Dit oordeelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

Basic-Fit verwacht aan het einde van het jaar 3,5 miljoen leden te hebben, waar het eerder nog uitging van 3,2 miljoen leden. ING mikt zelf op 3,35 miljoen leden.

De onderliggende EBITDA kwam in de eerste jaarhelft uit op 60,2 miljoen euro tegenover de 84,7 miljoen euro waarop ING mikte. Het lagere resultaat is vooral het gevolg van fasering, gezien de outlook voor de EBITDA dit jaar licht boven de verwachting van ING ligt. Hogere marketingkosten en een lagere omzet uit overige activiteiten drukten op het resultaat, aldus Zwartsenburg.

ING zag dat Basic-Fit wel de EBITDA-outlook verlaagde voor heel 2022. De consensus hield al rekening met een lager resultaat, aldus Zwartsenburg. “Belangrijker is dat het ledenbestand sneller dan verwacht groeit.”

ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 53,00 euro. Het aandeel daalde vrijdagochtend met 1,3 procent tot 38,76 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philip Morris

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.