Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel Aperam

Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel Aperam
29 jul 2022 om 11:04

(ABM FN) Degroof Petercam heeft vrijdag het koersdoel voor Aperam verlaagd van 59,00 naar 49,00 euro, maar handhaafde het koopadvies voor de specialist in roestvast staal.

Aperam presenteerde voorbeurs opnieuw een recordkwartaal, maar dat is ook de laatste, waarschuwt analist Frank Claassen.

Aperam boekte een aangepaste EBITDA van 402 miljoen euro, wat meer was dan Degroof had verwacht. Voor het lopende derde kwartaal rekent Aperam op een lagere aangepaste EBITDA vergeleken met het tweede kwartaal. Dat verrast Claassen niet. Hij ging al uit van een veel lagere EBITDA en denkt dan ook geen heel grote aanpassingen te hoeven doen.

Vanwege de macro-economische risico’s verlaagde Claassen wel zijn waarderingsmethodiek, waardoor ook het koersdoel daalde. Het aandeel blijf evenwel koopwaardig, omdat beleggers volgens de analist de structurele verbeteringen bij Aperam, maar ook in de sector, over het hoofd zien.

Degroof heeft een koopadvies op Aperam met een koersdoel van 49,00 euro. Het aandeel noteert vrijdag 5,7 procent hoger op 30,76 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.